|

83 millió eurós megrendelés a Skyguardra

Az Oerlikon Skyguard kis hatótávolságú légvédelmi rendszert gyártó Rheinmetall közleménye szerint a MENA-országok egyike 83 millió euró értékben vásárolt az említett eszközből.

Az először a hatvanas években a svájci hadseregben rendszerbe álló Skyguard nagy népszerűségre tett szert az elmúlt években, közel negyven ország alkalmazza valamilyen formában a két 35 mm-es légvédelmi ágyúval, vagy éppen valamilyen légvédelmi rakétával üzemelő önálló rendszert. Ugyan a jelenlegi vevő kilétét egyelőre homály fedi, de valamennyire azért le lehet szűkíteni a kört: a MENA-országok közül Bahrein (12), Cyprus (30), Egyiptom (72), Irán (92), Kuvait (12), Egyesült Arab Emírségek (50), Omán (10), Szaúd-Arábia (128) és Törökország (120) alkalmazza a rendszert, vélhetően ezen országok valamelyike vásárolt újabb változatú Skyguardokat.

A Skyguard-rendszer, amely nem csak csöves fegyverzettel üzemeltetésére képes | Forrás: aiad.it

A Skyguard-rendszer, amely nem csak csöves fegyverzettel üzemeltetésére képes | Forrás: aiad.it ,

MENA-országok

A MENA, azaz „Middle East and North Africa” zömében a Földközi-tenger déli és keleti partján elterülő, valamint néha a Vörös-tengert és a Perzsa-öbölt is körbevevő országok együttes elnevezése.

MENA-országok: sötétkékkel az általánosan, világos kékkel pedig a bizonyos esetekben az elnevezés alá sorolt országok | Forrás: Wikipédia

MENA-országok: sötétkékkel az általánosan, világos kékkel pedig a bizonyos esetekben az elnevezés alá sorolt országok | Forrás: Wikipédia ,