|

Már 2015 végére kivonhatják az összes amerikai fregattot?

Nem új információ, hogy a fregattok napjai egyelőre meg vannak számlálva az Egyesült Államok Haditengerészetén belül, az azonban igen, hogy az utolsó Oliver Hazard Perry-osztályú fregatt jóval a korábban tervezett időpont előtt kivonásra kerülhet: 2020 helyett már a jövő év folyamán.

A korábbi ütemterv alapján 2014-2015 folyamán összesen 12 fregatt került volna deaktiválásra, míg a maradék 3 közül kettőre 2017-ben, a legutolsóként elkészült Oliver Hazard Perry fregattra, a USS Ingrahamra pedig 2020-ban került volna sor.

A USS Ingraham a nyílt vízen a fotós felé haladva.

A Washington államban található Naval Station Everett-et honi kikötőjének mondható USS Ingraham az USA-ban megépült 51 OHP legifjabb példánya: 1989-ben állt szolgálatba. | Fotó: Richard Doolin, U.S. Navy ,

Ezen döntés formálisan várhatóan az elkövetkező hetek folyamán kerül nyilvánosságra, mikor is megküldésre került a Kongresszushoz az elkövetkező 30 évet lefedő hajóépítési tervezet.

Ezen rövidhír zárásaként had kanyarodjak kicsit vissza az első bekezdéshez, melyben azt írtam, hogy egyelőre úgy tűnik, hogy a U.S. Navy lassan fregatt nélkül marad. Ennek kapcsán azonban megemlítendő, hogy az Oliver Hazard Perry-osztályú fregattok feladatkörér átvenni hivatott 2 LCS osztály nem aratott osztatlan sikereket, olyannyira nem, hogy a közelmúltban írhattunk róla, hogy Chuck Hagel védelmi miniszter nyilvánvalóvá tette a program idő előtti zárását, továbbá bejelentette egy alsó hangon egy feljavított LCS változat, esetlegesen egy új fregatt osztály létrehozásának szándékát.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.