|

C-17 raktér érkezett Ausztráliába

A cím nem tévedés, az Ausztrál Királyi Légierő valóban egy Boeing C-17 Globemaster III rakterét kapta meg a napokban, pontosabban egy gyakorló rakteret, amellyel a rakodómesterek képzését tehetik olcsóbbá.

A pilóták szimulátorban gyakorolhatják egy-egy repülőgép irányítását, de ugyanez a lehetőség adatik meg a tehertérben ténykedő személyzetnek is az Amberley bázisra szállított eszköz segítségével, ugyanis egy C-17-eses rakterének méretarányos és minden funkcióját tekintve működő másolatáról beszélünk. Ennek köszönhetően lehetőség van mind a nappali, mint az éjszakai műveletek begyakorlására.

Boeing C-17 raktér-szimulátor | Forrás: Boeing

Boeing C-17 raktér-szimulátor | Forrás: Boeing ,

Ilyesmit egyébként már egy jó ideje használnak az Egyesült Államokban a képzések elősegítésére, azonban eddig az ausztrál rakodómestereknek is az Államokba kellett utazniuk, ami elég nagy költségekkel járt, főleg ha figyelembe vesszük a két ország közötti távolságot. A frissen beszerzett rakodótér-szimulátorral azonban a RAAF képes már otthon is megoldani a hat darab, ausztrál felségjel alatt repülő Globemaster III személyzetének megfelelő képzését.