|

Éjjellátós Apache-okat kap Dél-Korea

Az amerikai Lockheed Martin cég 223 millió dollár értékű szerződést írt alá Dél-Koreával, amelynek keretében az ország M-TADS/PNVS (modernizált felderítő és tűzvezető rendszerrel, valamint éjjellátó berendezés) rendszerrel felszerelt AH-64E Apache típusú harci helikoptereket kap.

Dél-Korea a 12. nemzetközi vásárló, amely M-TADS/PNVS rendszerrel felszerelt Apache helikoptereket állít rendszerbe. A szerződés magában foglal 36 darab ilyen egységgel felszerelt helikoptert, valamint a hozzájuk tartozó alkatrészeket. A szerződés értelmében a helikopterek 3 éves periódusban 2018-ig kerülnek leszállításra. A folyamatosan továbbfejlesztés alatt álló M-TADS/PNVS rendszer első verziója 2005-ben került először beszerelésre (az eredeti rendszer 1983-as) az amerikai Apache helikopterekbe és gyakorlatilag ezen harci helikopterek szemeként is aposztrofálható. Ez az eszköz biztosítja a pilóták számára a nagy távolságból végezhető felderítési-, valamint precíziós támadási képességeket, továbbá lehetővé teszi a biztonságos feladat végrehajtást nappal, éjjel és bonyolult időjárási körülmények között egyaránt.

Forrás: defence.pk

Forrás: defence.pk ,

Az előrenéző infravörös érzékelők által megjelenített megnövelt felbontású képek lehetővé teszik a gépszemélyzetek számára, hogy megfelelő rálátással rendelkezzenek az adott harci szituációkról és ezáltal hathatósan tudják támogatni a földi csapatokat, akár az ellenséges egységek felderítési zónáján kívülről is.

Forrás: honvedelem.hu/MTI