|

Indonézia ausztrál Herculeseket vásárol

Korábban már írtunk róla, hogy Indonézia további Herculeseket vásárolna Ausztráliából. Nos, úgy tűnik konkretizálódott a dolog, mivel szándéknyilatkozatot írtak alá a gépek megvételéről.

Indonézia 5 darab C-130H Hercules megvételéről írt alá szándéknyilatkozatot Ausztráliával, melyet kiszolgálóberendezésekkel és pótalkatrészekkel, valamint egy szimulátorral együtt ad majd át az ausztrál fél. A teljes csomag „mindössze” 13.9 millió dollárjába fáj az indonézeknek.

C-130 Hercules - Indonesian Air Force

Indonézia még 2012 júliusában fogadta el az ausztrál ajánlatot, melynek értelmében 4 darab ex-RAAF-os Herculest kapnak ajándékba. A gépeken már dolgozik a Qantas Defence Services a Richmond támaszponton, a tervek szerint 2014 októberében repülik át őket az indonéz otthonukba.

Ausztrália a 12 C-130J Super Hercules mellett 2016-ig tervezte reptetni a régebbi C-130H változatot. Az egykoron beszerzett 12 db H változatú gépből már csak 8 gép aktív, de költségvetési okokból a tavasszal ezek idő előtti, 2013-ig lezajló nyugdíjazásukról született döntés.