|

A Fehér Ház nem zárja ki a repüléstilalmi övezet létrehozását

Barack Obama elnök nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy repüléstilalmi zónát hozzanak létre Szíria felett – jelentette ki szerdán a Fehér Ház szóvivője.

„A Szíriával kapcsolatos politikánk ügyében minden, az elnök által válaszható megoldás nyitott marad. Ezek természetesen magukba foglalják a repüléstilalmi övezet lehetőségét is” – hangoztatta az amerikai elnöki hivatal szóvivője.

Az amerikai külügyminisztérium felszólította a szíriai polgárháborúban az Aszad-rezsim oldalán beavatkozó libanoni Hezbollah síita milíciát, hogy haladéktalanul vonja ki fegyvereseit Szíriából.

Jen Psaki, az amerikai diplomáciai tárca szóvivője elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a Hezbollah vezetésének azt a döntését, hogy a konfliktust eszkalálva fegyvereseket küldött a szomszédos Szíriába.

„Követeljük, hogy a Hezbollah haladéktalanul vonja ki harcosait Szíriából” – jelentette ki Psaki.

A külügyi szóvivő kormánya nevében erőteljesen elítélte Haszan Naszrallah sejknek, a Hezbollah vezetőkének azt a nyilatkozatát, amelyben megerősítette, hogy milíciájának fegyveresei Kusziernél részt vesznek a harcokban.

Carney nem tudta megerősíteni, hogy a szerdán Pakisztánban végrehajtott dróncsapásban valóban életét vesztette-e Váli ur-Rehman, a pakisztáni tálib mozgalom, a Tehrik-i-Talibán második számú vezetője. A fehér házi szóvivő ugyanakkor rámutatott, hogy Rehman „szörnyű támadások” – köztük a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hét ügynöke meggyilkolásának – részese volt.

Forrás: MTI

6 hozzászólás “A Fehér Ház nem zárja ki a repüléstilalmi övezet létrehozását”

  1. Ha jól értem ezzel hivatalosan elismernék hogy a CIA támogatása a „felkelőknek”nem tudta megdönteni a Szír rezsimet , ezért létre kellene hozni egy reptilalmi zónát nehogy véletlen győzzenek a kormányerők….Nem jött be eddíg a Líbiai recept !

  2. „Az amerikai külügyminisztérium felszólította a szíriai polgárháborúban az Aszad-rezsim oldalán beavatkozó libanoni Hezbollah síita milíciát, hogy haladéktalanul vonja ki fegyvereseit Szíriából.”

    Azért az vicces hogy 2 szuverén államot szólítgat fel Amerika… Hogy mit csináljon meg mit nem.
    Nem tetszik nekik hogy nem úgy alakulnak a dolgok ahogy eltervezték.
    Az baj ezzel mi Magyarok is szívunk a MOL-nak az INA-n keresztül érdekeltségei vannak Szíriában.

  3. Repüléstilalmi övezet, amit ők ellenőriznének gondolom. Bár részletekről nem volt szó, de úgy gondolom, ha már „szövetséges” gépek nézelődnek arra (gyanítom mindent látni akarnának fentről), akkor ugyanúgy ott a helye az oroszoknak is. Nem tudom, hogy jönnek ők ezek az ilyen dolgokhoz. Ruandában a népírtás ismerős, egy hírt ha szántak rá, valamelyik újság hátulján.