|

Szaúdi-török fegyverüzlet

Az közelmúltban a Törökország vendégül látta Ankarában Hussein Bin Abdullah Al Gobail generálist a szaúdi haderő vezérkari főnökét. A találkozó jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy az arab vendéget Erdogan miniszterelnök is fogadta.

A látogatás apropója a két ország közt megkötött több mint két milliárd dolláros szerződés, mely értelmében Szaúd-Arábia nagyobb mennyiségű, vadonatúj Altay harckocsit és Anka pilóta nélküli repülőgépet kíván vásárolni, melyek a török hadiipar legújabb büszkeségei. Kategóriájukat tekintve elmondhatjuk, hogy világszínvonalú termékeket sikerült előállítania a török hadiiparnak, úgy, hogy azok megállják helyüket a nemzetközi fegyverpiacon is.

Az Altay harckocsi első két prototípusa a november 15-i bemutatón. Megfigyelhető, hogy az említett K2-vel ellentétben nem 6, hanem 7 futógörgővel rendelkezik az Altay

Az Altay harckocsi első két prototípusa a november 15-i bemutatón. Megfigyelhető, hogy az említett K2-vel ellentétben nem 6, hanem 7 futógörgővel rendelkezik az Altay ,

6 hozzászólás “Szaúdi-török fegyverüzlet”

 1. “Szaúd-Arábia nagyobb mennyiségű, vadonatúj Altay harckocsit és Anka pilóta nélküli repülőgépet kíván vásárolni, melyek a török hadiipar legújabb büszkeségei” – csúcstechet nem úgy van, hogy nem adunk el? Ezek valami butított változatok lesznek akkor?

 2. Ez tuti, hogy udvariasság és politikai helyezkedés. Mert amúgy mi a &@#-nak Szaúd-Arábiának még Altay is? Pár hónapja kötöttek szerződést 600valahány Leopard 2-esre. Azonkívül, hogy nincs sok értelme több élvonalbeli tankot egyszerre üzemben tartani, mert a szerepük ugyanaz de dupla infrastruktúra…..szóval ezen kívül mi olyat lehet még ráfejleszteni egy páncélos haderőre, amit 600 L2-vel nem lehet megcsinálni? :D

 3. A törököknek nem érdekük szerintem a butított fegyverek eladása, baráti országok számára.
  Szerintem próbálnak egyre nagyobb szeletet kihasítani maguknak a tortából az USA és az EU rovására.Ezt pedig csak minőségi ,versenyképes áruval lehet.Ráadásul ők nem jelentenek be hetente embargót, ha éppen úgy hozza a kedvük.Mi úgy sem leszünk sosem a nyugat kedvencei, még akkor sem ha csak tőlük vásárolunk fegyvert.
  Én nem vagyok szakértő és nem is próbálok annak látszani, csak érdekel a haditechnika.De…
  Úgy látom, hogy a keleti nyitás jegyében, nekünk sem ártana elgondolkodnunk a törökök által fejlesztett és gyártott fegyverrendszerek beszerzésén! Lásd: harci helikopterek, páncélosok, irányított rakéták stb, stb.
  nekem ez a véleményem, már rég óta .
  De nagyon hosszú ideje olvasom ezt az oldalt és látom, hogy azért vannak itt hozzá értők szép számmal.Ha tévednék, hát győzzetek meg!Vagy ha jól látom, hát erősítsetek meg ebben!

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.