|

Szaúdi-török fegyverüzlet

Az közelmúltban a Törökország vendégül látta Ankarában Hussein Bin Abdullah Al Gobail generálist a szaúdi haderő vezérkari főnökét. A találkozó jelentőségét mi sem bizonyítja jobban, hogy az arab vendéget Erdogan miniszterelnök is fogadta.

A látogatás apropója a két ország közt megkötött több mint két milliárd dolláros szerződés, mely értelmében Szaúd-Arábia nagyobb mennyiségű, vadonatúj Altay harckocsit és Anka pilóta nélküli repülőgépet kíván vásárolni, melyek a török hadiipar legújabb büszkeségei. Kategóriájukat tekintve elmondhatjuk, hogy világszínvonalú termékeket sikerült előállítania a török hadiiparnak, úgy, hogy azok megállják helyüket a nemzetközi fegyverpiacon is.

Az Altay harckocsi első két prototípusa a november 15-i bemutatón. Megfigyelhető, hogy az említett K2-vel ellentétben nem 6, hanem 7 futógörgővel rendelkezik az Altay

Az Altay harckocsi első két prototípusa a november 15-i bemutatón. Megfigyelhető, hogy az említett K2-vel ellentétben nem 6, hanem 7 futógörgővel rendelkezik az Altay ,

6 hozzászólás “Szaúdi-török fegyverüzlet”

  1. „Szaúd-Arábia nagyobb mennyiségű, vadonatúj Altay harckocsit és Anka pilóta nélküli repülőgépet kíván vásárolni, melyek a török hadiipar legújabb büszkeségei” – csúcstechet nem úgy van, hogy nem adunk el? Ezek valami butított változatok lesznek akkor?

  2. Ez tuti, hogy udvariasság és politikai helyezkedés. Mert amúgy mi a &@#-nak Szaúd-Arábiának még Altay is? Pár hónapja kötöttek szerződést 600valahány Leopard 2-esre. Azonkívül, hogy nincs sok értelme több élvonalbeli tankot egyszerre üzemben tartani, mert a szerepük ugyanaz de dupla infrastruktúra…..szóval ezen kívül mi olyat lehet még ráfejleszteni egy páncélos haderőre, amit 600 L2-vel nem lehet megcsinálni? :D

  3. A törököknek nem érdekük szerintem a butított fegyverek eladása, baráti országok számára.
    Szerintem próbálnak egyre nagyobb szeletet kihasítani maguknak a tortából az USA és az EU rovására.Ezt pedig csak minőségi ,versenyképes áruval lehet.Ráadásul ők nem jelentenek be hetente embargót, ha éppen úgy hozza a kedvük.Mi úgy sem leszünk sosem a nyugat kedvencei, még akkor sem ha csak tőlük vásárolunk fegyvert.
    Én nem vagyok szakértő és nem is próbálok annak látszani, csak érdekel a haditechnika.De…
    Úgy látom, hogy a keleti nyitás jegyében, nekünk sem ártana elgondolkodnunk a törökök által fejlesztett és gyártott fegyverrendszerek beszerzésén! Lásd: harci helikopterek, páncélosok, irányított rakéták stb, stb.
    nekem ez a véleményem, már rég óta .
    De nagyon hosszú ideje olvasom ezt az oldalt és látom, hogy azért vannak itt hozzá értők szép számmal.Ha tévednék, hát győzzetek meg!Vagy ha jól látom, hát erősítsetek meg ebben!