|

Grigorovics Admirális jövőre csatlakozhat az orosz flottához

Legalábbis ez a terv az első Oroszországnak építendő első, a Fekete-tengerre szánt Krivak IV vagy más néven Projekt 1135.6M fregattal.

„A legújabb Projekt 1135.6 kísérőhajó, a Grigorovics Admirálist 2013-ban vízre kell bocsátani és 2014-ben pedig csatlakozhat a Fekete-tengeri Flottához.” – nyilatkozta Alexander Fedotenkov altengernagy. Az Orosz Haditengerészet még 2010-ben rendelt három darab 1135.6M-es fregattot a Jantar hajógyártól, ezek a Grigorovics, a Esszen, valamint Makarov Admirálisok és szépen is halad a építésük, illetve egy évre rá még további háromra is megérkezett a megrendelés, ezek közül a negyedik admirálisnak, Butakovnak április 18-án történt a gerincfektetése. Az indiaiaknak készített Talwar-osztályon alapuló hajók első három példánya biztosan a Fekete-tengerre kerül némiképp fényezni az azóta eléggé megmattult helybéli flotta dicsőségét.

Indiai Krivak IV-esek, azaz a Talwar-osztály

Indiai Krivak IV-esek, azaz a Talwar-osztály ,

Ugye fentebb már elhangzott, hogy a Grigorovics Admirális Krivak IV-es, illetve Projekt 1135.6M-es fregatt, de az „egyszerűség” kedvéért tegyük hozzá, hogy a Jantarban éppen és majdan készülő másik öt testvérével együtt alkotják a Grigorovics Admirális-osztályt.

4 hozzászólás “Grigorovics Admirális jövőre csatlakozhat az orosz flottához”

  1. Ez aztán a cifranyomorúság:D
    Ahelyett hogy a project 22350 hajók gyártását pörgetnék fel erre ezt erőltetik.
    Másol azt írják hogy 6 ilyen fregatt lesz szolgáltba 2016-ra .ebből szerintetek lesz valami?

  2. Az orosz hajogyartas ma is a legszukebb pontja a fegyverkezesnek.

    Szakember hiany es a minosegbiztositas „burzsua rakfene” kent valo kezelese miatt egyszeruen keptelenek minoseget idoben legyartani.

    Nagyon sok idot vesz el a „kesz” termek hibainak kijavitasa.

    Lasd az indiaiak tengojat repgephordozojat de a fregatjaikat is.