|

Lezuhant egy kazah MiG-31-es

A típus Oroszországon kívüli egyetlen üzemeletetője még kedden késő este vesztett el egy MiG-31-es típusú gépet – és sajnos ezzel párhuzamosan egy pilótát is.

Az elérhető információk szerint a Kazahsztáni Légierő MiG-31-ese helyi idő szerint 22:41-kor zuhant le egy bizonyos Prosztornoje település közelében.

Az eddig közzétett információk szerint a becsapódás előtt mindkét hajózó elhagyta a gépet, azonban a gép pilótája számára nem volt sikeres a katapultálás, életét vesztette. Társa kórházba került, az információk alapján nincs életveszélyben.

A kazah védelmi minisztérium közlése szerint a tavaly decemberben, az oroszországi Rzhev javítóüzemében alapos felújításon átesett, azóta 43 órát repült gép technikai okokból zuhant le.

A minisztériumi sajtóanyag szerint a lezuhanásának napján, április 23-án a szóban forgó gépet 5 alkalommal emelték a magasba – nappali fényviszonyok között 3 alkalommal repült, míg a szerencsétlenséggel végződött 5. alkalom előtt repültek vele egy sikeresen teljesített éjszakai feladatot is.

Kazah MiG-31-esek

Kazah MiG-31-esek ,

One Response to “Lezuhant egy kazah MiG-31-es”