|

Hatalmas C-17 formáció

Szerencsések (vagy éppen bosszúsak) lehetnek a north charlestoniak, ugyanis a mai napon a helyi bázison települt C-17 Globemaster III teherszállítók kötelékrepülést hajtanak végre.

Nem túl ritka látvány arrafelé a gigászi repülőgép, lévén az azokat repülő 437. Légiszállító Repülőezrednek ez „hazai pálya”. A szóban forgó kötelék elég méretes, szám szerint 21 darab Globemaster fog felszállni, majd a kijelölt gyakorló útvonalat elérve többek között utánpótlás-ledobást és légi utántöltést fog gyakorolni. A már említett ezred aktív pilótáin kívül a szintén helyben található 315. Légiszállító Repülőezred tartalékosai is részt vesznek és a gyakorlási, valamint képzési céllal végrehajtott eseményen, így több mint 600 képzési követelményt is teljesíteni fognak.

Forrás: Wikimedia

Fotó: Staff Sgt. Jacob N. Bailey, U.S. Air Force ,

A dolog pikantériája egyébként az, hogy a charlestoni bázis félig civil, mivel a támaszpont déli végében található a Charleston Nemzetközi Repülőtér, valamint a kifutókat is közösen használják. Mindezek ellenére a megjelent közlemény szerint az eget ellepő C-17-esek semmiben sem fogják zavarni a civil repülést. Az utolsó hasonló méretű gyakorlat 2010-ben volt.

Valami ilyesmi látványra számíthatnak most is a helyiek