|

Kitolják a Patriot rakéták élettartamát

Az Amerikai hadsereg és a Raytheon egy minap megkötött szerződésének értelmében a Patriot föld-levegő rakéták élettartamát 30-ról 45 évre hosszabbítják.

A megállapodás értelmében – immár másodjára – újraminősítik és/vagy modernizálják a rakétákat, amellyel ezután minden Patriot-rendszert üzemeltető partner is élhet. Ezzel az eljárással töredékáron lehet naprakészen tartani a meglévő légvédelmi rendszert, mint helyette egy újat rendszeresíteni.

Patriot kilövés | Forrás: timinthesandbox.wordpress.com

Patriot kilövés | Forrás: timinthesandbox.wordpress.com ,

„Ez a Patriot képességeiről és harcászati teljesítményéről tanúskodik, amely továbbra is felülmúl minden várakozást, most és az eddigi sikeres élettartama alatt.” – nyilatkozta Sanjay Kapoor, a Raytheon Integrated Air and Missile Defense részlegének alelnöke. „A hadsereg részéről ez a döntés erről a jelentős élettartam-hosszabbításról egy közelmúltbeli 46,7 millió dolláros szerződés nyomában érkezett, mely keretében a Raytheon lett megbízva a Patriot rakéták újraminősítésével és a legújabb GEM-T konfigurációra korszerűsítésével a folyamatos Patriot-modernizációs törekvés részeként.

One Response to “Kitolják a Patriot rakéták élettartamát”