|

Balesetdömping

Számos baleset és repülőesemény történt a közelmúltban, ebből emelnénk most ki a legfontosabbakat: román Puma, izraeli Cobra, amerikai Powler és Black Hawk.

A sort egy román IAR 330 SOCAT (Puma) nyitotta március 7-én, mely géppárban végrehajtott gyakorlórepülés közben zuhant le Filipesti közelében, helyi idő szerint 16 óra 15 körül. A gép fedélzetén tartózkodó 5 fő közül 2 életét vesztette a balesetben.

Fotó: RoAF

Fotó: RoAF ,

Március 11-én éjszaka egy amerikai Sikorsky UH-60 Black Hawk zuhant le az afganisztáni Daman közelében. A környéken rendkívül rossz látási viszonyok uralkodtak egy vihar miatt. A helikopter fedélzetén tartózkodó 5 ember életét vesztette a balesetben.

Még aznap egy Grumman EA-6B Prowler is megsemmisült Amerikában, amikor földközeli repülés közben Harrington közelében a talajnak csapódott. A háromfős személyzet életét vesztette.

Díszfestésű EA-6 és EA-18

Díszfestésű EA-6 és EA-18 | Fotó: Joseph Moon, U.S. Navy ,

Március 12-én, helyi idő szerint 13 óra körül egy izraeli Bell AH-1 Cobra típusú harci helikopter csapódott a földnek Izrael déli részén, Kibbutz Revadim közelében. A Palmahim támaszpontról felszálló forgószárnyas pilótája és fegyveroperátora is életét vesztette a balesetben.

4 hozzászólás “Balesetdömping”