|

Hamarosan repülhet a francia Atlas

Az Airbus Military tájékoztatása szerint napokon belül megkaphatják a civil hatósági engedélyeket az A400M ‘Atlas’ra, emellett másik fontos mérföldkő is közeleg: a gyártó tájékoztatása szerint március elején levegőbe emelkedhet a típus első sorozatgyártású példánya, mely a Francia Légierőnek készült.

Az eddig megrendelt 174 darab sorozatgyártású gép közül az első, MSN7 gyári számú példány januárban gördült ki az európai konzorcium Sevilla melletti üzemének festőhangárjából. Azóta a földi teszteket végezték rajta, ám a program vezetője, Cédric Gautier elmondta, március 2. és 6. között várhatóan már a levegőbe is emelkedhet a francia felségjelű masina.

Az MSN7, avagy a Francia Légierő első A400M-je, immáron leendő üzemeltetőjének színeiben | Fotó: Airbus Military

Az MSN7, avagy a Francia Légierő első A400M-je, immáron leendő üzemeltetőjének színeiben |Fotó: Airbus Military ,

Az első példány átadása május-június táján lesz esedékes, az év folyamán további két gépet szállítanak le a Francia Légierő számára, míg Törökország is kap egyet 2013 folyamán. Az idén leszállított gépek ún. SOC1 sztenderdű gépek lesznek, azaz a légiszállítási képesség mellett önvédelmi eszközökkel is el lesznek látva.

A jövő évben már 10 példány átadását tervezik, melyekből Nagy-Britannia és Németország is kap majd.

A tesztflotta eddig 1500 repülést teljesített (mely alatt 4500 repült órát hoztak össze) az első prototípus 2009 decemberi szűzrepülése óta.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.