|

Végrehajtotta első repülését a modernizált olasz kiképzőgép

Az Alenia Aermacchi bejelentette, hogy sikeresen elvégezték az SF-260 típusú repülőgép modernizált változatának első repülését. A jeles eseményre Venegano városának repülőterén került sor.

Fotó: Alenia Aermacchi

Fotó: Alenia Aermacchi ,

Az SF-260TP modern kiképzőgéppé való átalakulása során az Avidyne vállalat által szállított digitális avionikai rendszert építik be a gépek kabinjába, mely két nagy (6×8 hüvelykes), többfunkciós folyadékkristályos kijelzőt és egy CDU (Control Display Unit) elnevezésű kisebb képernyőt, valamint FMS-t (Flight Management System), VOR-t, és GPS-t is tartalmaz.

Fotó: Alenia Aermacchi

Fotó: Alenia Aermacchi ,

A képernyőn jelenítik meg a rádiók információit, repülési adatokat, a navigációs rendszerek adatait, a bal szárny belépőélnél épített infrakamera képét, emellett még az ellenőrzőlistát (check list) is le lehet hívni. Lehetőség van a repülési adatok hordozható adatrögzítőre történő repülés utáni letöltésére.

Mindemellett új légkondícionáló berendezést is kapott a típus, mely a pilóták magasabb konfortérzete mellett hűti a gép elektronikai rendszerét is.

Fotó: Alenia Aermacchi

Fotó: Alenia Aermacchi ,

Az SF-260 típusú kiképzőgép különböző verzióiból eddig több mint 900 darabot szállított le a gyártó 27 különböző vásárló számára, így érdemes foglalkozni a típus modernizációjával. Emellett további 12 gépre van érvényes megrendelésük egy meg nem nevezett légierőtől.

One Response to “Végrehajtotta első repülését a modernizált olasz kiképzőgép”