|

Új, megnövelt hatótávolságú aknagránát a tengerészgyalogosoknak

A Raytheon Missile Systems megbízást kapott, hogy egy új, nagy hatótávolságú 120 mm-es aknagránátot fejlesszen ki, amelyet az Egyesült Államok Tengerészgyalogsága használna.

A PERM (Precision Extended Range Munition – Megnövelt Hatótávolságú Precíziós Lövedék) mozaikszó alatt futó program keretein belül 18 hónap áll rendelkezésre, hogy a Raytheon bemutatásra kész lövedékekkel álljon elő 2014 nyarára.

Amerikai tengerészgyalogosok egy M327 aknavetőt pakolnak | Forrás: Wikipédia

Amerikai tengerészgyalogosok egy M327 aknavetőt pakolnak | Forrás: Wikipédia ,

“Kihasználva a széleskörű tapasztalatainkat a precíziós lövedékek terén a Raytheon precíz, igen halálos közvetlen tűztámogató eszközt fejleszt ki Tengerészgyalogság harci feladataihoz, miközben minimalizálja a járulékos veszteségeket.” – nyilatkozta Tom Bussing, a Rayhteon Missile Systems alelnöke. – “A mi PERM-megoldásunk várhatóan a logisztikai terheket is csökkenti, mivel a küldetés elvégzéséhez kevesebb munícióra lesz szükség.”

Az USMC M327-esei egy kuvaiti gyakorlat során | Forrás: 24thmeu.marines.mil

Az USMC M327-esei egy kuvaiti gyakorlat során | Forrás: 24thmeu.marines.mil ,

Az amerikai vállalat állításai szerint ennek az újfajta aknagránátnak elegendő hatótávolsága lesz ahhoz, hogy olyan ellenséges tüzérségi állásokat és egyéb célpontokat támadjanak vele, amire a mostani aknavetők nem képesek.
A PERM-gránátot az M327 120 mm-es Expedíciós Tűztámogató Rendszerrel akarják majd használni, amelyet eredetileg Franciaország fejlesztett ki MO-120 RT-61 (a francia seregben Mortier de 120mm Rayé Tracté Modele F1) néven.

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.