|

Légiforgalmi irányítórendszerek és légibázisok fejlesztését nyerte el a Saab

Svédország Védelmi Beszerzési Ügynöksége (FMV) úgy döntött, él az egyik opciós lehetőséggel, amely egy korábbi, még a Saab AB vállalattal 2011. szeptember 5-én aláírt „Rendszertámogatás a Légiforgalmi és Légibázis rendszerekre 2012-13” elnevezésű szerződésben szerepel.

A megrendelés összértéke megközelítőleg 17,8 millió euró, ez fedezi a további rendszerfejlesztést és integrációs munkákat a Svéd Fegyveres Erők légforgalmi irányítása (ATM) számára. A projekt a 2013. és 2015. közötti időszakban zajlik majd.

saab-r-twr_large_verge_medium_landscape

„A szerződés többek között tartalmazza a Saab SIGMA termékcsaládjának folytatólagos alkalmazását a katonai légforgalmi irányítás keretein belül. Idővel ez azt fogja jelenteni, hogy korszerű felszerelést kapnak a svéd katonai irányítótornyok, amelyek így megfelelnek majd a nemzetközi mércének is” – mondta Johan Ohlson, a biztonsági és a forgalomirányítási ágazat vezetője.

A SIGMA fejlesztése 1992-ben kezdődött, azóta mind katonai, mind polgári ügyfelek számára értékesítettek belőle. A termék jelenleg fontos ajánlatát képezi a Saab légforgalmi irányítási termékterületének (ATM).

One Response to “Légiforgalmi irányítórendszerek és légibázisok fejlesztését nyerte el a Saab”

  1. Lám másoknál is állandó jellegű a meglévő légtérfigyelő technika reszelgetése. Kár ebből ügyet csinálni, ez eddig minden forrásokra alapozható esetben így történt. A Lockheed radarjaival például ugyanígy mennek a „korszerűsítések”,a titkosszolgálati telefonos lehallgatóközpontoknál dettó.