|

Fotó az A400M-ek végszereléséről

Az Airbus Military által közzétett egyik legújabb fotón eleddig először látható egyszerre a három, immáron a végszerelési stádiumban lévő A400M Atlas teherszállító repülőgép, melyeken jelenleg a cég Spanyolországban, Sevillában található végszerelő üzemében végzik a munkálatokat. A képen balról jobbra haladva, hozzánk legközelebb az MSN8 látható, aminek jelen pillanatban az alapvető fedélzeti rendszereit tesztelik, és amit a Francia Légierő fog kapni, ha elkészül. Mellette, a képen középen, az MSN9 áll, az MSN8-al egy készültségi szinten – ezt viszont Törökország kaphatja kézhez. Leghátul az MSN7 jelzésű A400M-et figyelhetjük meg, amit a három közül a legkorábban fognak leszállítani – mégpedig Franciaországnak. Jelenleg viszont még arra vár, hogy hajtóműveit beszereljék.

MSN8, MSN9 és MSN7 az Airbus Military sevillai végszerelő üzemében |Fotó: Airbus Military ,

Ezeken kívül egyébként még egy A400M került nemrégiben a végszerelő üzembe: az ugyancsak francia megrendelésre készülő MSN10 szintén Sevillában van, bár még nem áll olyan készültségi szinten, mint az előbb említett három. Azt viszont tudni lehet, hogy ezt is 2013-ban adják majd át, csakúgy, mint a fotón díszelgő 7-es, 8-as és 9-es szériagépeket.

Magáról az A400M típusról vonatkozó cikkünkben szerezhető több információ, illetve ezen a linken olvasható egyik legnagyobb nyári élményünk, melynek során közelebbről is megismerhettük az MSN006 nullszériagépet.