|

A Saab gondoskodik a svéd Gripenekről

A Saab AB új megrendelést kapott a svéd Gripenek logisztikai támogatására és karbantartására. A megállapodást 2012 júniusában írták alá, de csak most hozták nyilvánosságra.

A védelmi és biztonsági eszközöket gyártó Saab megrendelést kapott a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalától (FMV) a Gripenek logisztikai támogatására és karbantartására. A kontraktus egy korábban aláírt megállapodás részét képezi, amely teljesítmény alapú támogatásra és karbantartásra vonatkozott. A megrendelés értéke körülbelül 38,5 millió Euró (330 millió Svéd Korona).

A 2013-as szolgáltatásokra vonatkozó megrendelés opciósan szerepelt egy, az FMV-vel korábban aláírt megállapodásban, amely a Gripen teljesítmény alapú támogatására és karbantartására vonatkozott. A jelenlegi üzlet olyan támogatásra és karbantartásra vonatkozik, amely elengedhetetlen a Gripen repüléséhez és a rendszer működéséhez, valamint tartalmaz technikai publikációkat és javításokat is. Kiegészítésként a megrendelés logisztikai szolgáltatásokat és technikai támogatást is magában foglal légi, földi, valamint tengeri irányító és ellenőrzési rendszerekre vonatkozólag.

A munkálatokra a Saab svédországi létesítményeiben kerül sor Linköpingben, Arbogaban, Järfällaban, Göteborgban, Växjöben és Östersundban.
Az eredeti FMV-vel kötött támogatási és fejlesztési megállapodás további megrendelésekre is biztosított lehetőséget maximum 233 millió Euró (2 milliárd Svéd Korona) értékben 2016-ig. Az aktuális megrendelés ennek a részét képezi.

Forrás: Saab