|

A US Army Carl-Gustafokat rendelt

A védelmi és biztonsági eszközöket gyártó Saab és az amerikai hadsereg Carl-Gustaf hordozható rakétaindító rendszer vásárlására vonatkozó megállapodást írt alá. Az amerikai hadsereg második alkalommal vásárol a 84 milliméteres lövegből, a megrendelés értéke ezúttal 31 millió dollár.

Míg az amerikai hadsereg és annak gyalogos egysége csak mostanában kezdte használni, addig az Amerikai Különleges Műveleti Erők már régóta alkalmazzák a MAAWS (Multi-role Anti-armor Anti-tank Weapon System) és RAWS (Ranger Antitank Weapons System) jelzésekkel illetett rendszert.

Fotó: Saab ,

„Ez egy újabb mérföldkő a Saab és a Carl-Gustaf életében. Az új megrendelés mutatja a felhasználó termékünkbe – annak képességeibe és sokoldalúságába – vetett hitét” – mondta Tomas Samuelsson szenior alelnök és a Saab Dynamics üzletágának vezetője.

„Az a tény, hogy az amerikai hadsereg továbbra is szándékozik saját fővonalbeli egységeiben ilyen speciális célpontra irányuló fegyverrendszert bevetni, önmagáért beszél. A Carl-Gustaf többször is bizonyított a legnehezebb körülmények között, és a katonák sokoldalú, hatékony eszköze” – nyilatkozta Dan-Åke Enstedt, a Saab észak-amerikai elnöke.

Fotó: Saab ,

A Carl-Gustaf története sikeres múltra tekint vissza, és a rendszert akképpen modernizálták, hogy az tökéletesen megfeleljen az új elvárásoknak. Egy valódi többfunkciós, vállon hordozható rakétaindító, amelyet világszerte több mint 40 országban használnak. A Saab Bofors Dynamics jelenleg a Carl-Gustaf M3 verziót gyártja. A megbízható rendszer továbbfejlesztésének célja, hogy jövőben egy még fejlettebb és könnyebb súlyú verziót állítsanak elő.

Forrás: Saab

17 hozzászólás “A US Army Carl-Gustafokat rendelt”

  1. combatgearadmin

    Az szerintem Carl GustaV nem Gustaf.

    Egyébként azért szeretik mert pontos, több féle lövedék van hozzá és a hatótávja is kielégítő.

    Az mondjuk AT 4 nem kifejezetten a mostani környezetre készült, sőt korábban a régi LAW is felbukkant, de ezek szerint egyik sem kielégítő.

  2. Piszkosul szeretem !

    Nem a panceltoro kepessege miatt , bar az sem rosz. Barmely harckocsit kilyukaszt oldalrol hatulrol, mig elolrol meg ugye nem lovunk harckocsira mert a szemet visszalohet. A PSZH-kat meg barmikor barhonnan, de ahogy mondtam nem ez az elonye hanem a nagy valasztek a robbanofejek kozott. Nem vagy alig szelerzekeny, baromi pontos es a HE verzioja eleg izmos ahoz hogy barmely atlagos bunkert megrecsentsen a benne levokkel egyutt.

    Van neki egy uj thermobarikus loszere az meg tenyleg izmos darab.

    Piszok strapabiro minden porcikaja es van annyira egyszeru hogy nem igen romlik el.

    Szoval tenyleg egy jol sikerult darab. Sokat nem max 10 et lottem vele de az emlekeztes marad.

  3. Jut eszembe: a második képen a srácok azzal a pixeles (vagy talán flecktarn)
    valamivel iszonyatosan sz*arul néznek ki,talán azért is mert nem környezethez illően használják.De én el nem tudom képzelni,hogy hova jó ez a fajta kompozíció,talán majdnem sarkvidéki területekre:D.