|

Embertelen tankolásé a jövő

A Northrop Grumman bejelentette, legújabb tesztjükkel bebizonyították, hogy készen állnak a pilóta nélküli légi utántöltés demonstrálására valós körülmények között.

Az amerikai konstruktőr részéről közölték, sikeres kötelékrepülést hajtottak végre két darab átalakított RQ-4 Global Hawk demonstrátorral. Az egyik fogadócsonkkal, a másik hajlékonycsöves rendszerrel volt felszerelve, azonban tényleges összekapcsolódás nem történt.

Illusztráció a hamarosan bekövetkező összekapcsolódásról | Fotó: Northrop Grumman ,

A KQ-X program keretében folytatott tesztek célja, hogy kidolgozzák és leteszteljék a pilóta nélküli repülőgépek közötti légi-utántöltés technológiáját, hogy ezáltal leszállás nélkül napokat, heteket tölthessenek a célterület felett.

3 hozzászólás “Embertelen tankolásé a jövő”

  1. Bár nem vagyok mérnök De biztos meglehet csinálni úgy A legnagyobb akadály a hószú tavú repülésnek az emberi tényező Ha egy tengeralattjárót megtudnak ugy csinálni hogy fél évig ne keljen felmerülnie Kikötnie akkor egy repülőt is biztos A tengertalajáron is van ilyen rész ahol vannak berendezések és menet közben nem lehet megközelíteni Szerintem

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.