|

Korszerűbb UAV az IAI-tól

Az Israel Aerospace Industries (IAI) Heron NG néven egy modernizációs csomagot kínál népszerű pilóta nélküli repülőgépéhez, a Heron 1-hez.

Újabb fejlesztéssel rukkolt elő az izraeli gyártó, ezúttal a gép hordozható szenzorrendszere bővül. A többfunkciós érzékelőkkel és felderítőberendezésekkel ellátott Heron NG ezentúl képes lesz bármilyen terület felett értékelhető felderítést végezni, legyen az erdő, dzsungel, vízfelszín, vagy városi környezet. A rögzített adatok azonnali továbbítására is lehetőség van a korszerűbb műholdas kommunikációs rendszeren keresztül, melyet az IAI leányvállalata, az Elta Systems szállít. Az automata leszállórendszer, valamint a lézergiroszkóp és GPS-es helymeghatározó eszközök alkalmazása már nem meglepő.

Fotó: IAI ,

A módosítás következtében nő a hatótávolság is, a legújabb adatok szerint a Heron NG ezen értéke már eléri az 1500 kilométert is.

Az IAI tájékoztatása szerint a teljes csomag az új gépek esetében elérhető, azonban részleteiben beépíthető a jelenlegi gépekbe is.

7 hozzászólás “Korszerűbb UAV az IAI-tól”