|

Súlyos károk Kansasban

Komoly károkat okozott a szerda esti vihar Kansas államban található Fort Riley területén, különösen a Marshal támaszponton állomásozó helikopterek körében.

A szerdai vihar röviddel este 6 óra után csapott le a US Army támaszpontjára, ahol a gyakorlórepülésre előkészített gépek közül 6 példányt megrongált, az egyik AH-64D Longbow Apache helikoptert fel is borította. Emellett a bázis egyéb épületeit és kiszolgálóeszközeit is több sérülés érte. Az anyagi kár jelentős, az eset vizsgálatát megkezdték.

A Marshall támaszponton állomásozó 1. Gyalogos Hadosztály kötelékébe tartozó Harcirepülő Dandár az elsők között volt, mely megkapta a darabonként 36 millió dollárt kóstáló AH-64D Longbow Apache legújabb verzióját áprilisban. Akkor 24 példány került az egységhez a típusból, az év folyamán még több gép érkezik.

One Response to “Súlyos károk Kansasban”

  1. Pedig Óz óta tudhatnák, hogy arrafelé vannak nagy szelek…:)
    Viccet félretéve, arrafelé nincsenek olyasmik, mint nálunk pl. a Granit tárolók voltak? (Guglin nem találtam róla eddig képeket. )Meg furcsállom, hogy így meglephette őket a vihar, én azt gondolnám, hogy valaki azért nézi az időjárási helyzetképeket, s riadót „fúj” ha ekkora légköri geb*sz közeledik.