|

Újabb balesetmaraton – Rafale, Hercules, Tornado

A napokban újabb szerencsétlen időszak járt a nyugati világ felé, két napon belül 4 gépet is vesztettek, egyet a franciák, egyet az amerikaiak és kettőt a britek.

Július első napján az USAF 92-1454 lajstromú, 5333 oldalszámú, Lockheed C-130H Hercules típusú szállítógépe tűzoltás közben zuhant le, fedélzetén 6 emberrel. A dél-dakotai balesetben négy fő életét vesztette.

Fotó: USAF ,

Másnap a Charles de Gaulle fedélzetén üzemelő egyik Dassault Rafale M veszett oda a spanyol partoknál helyi idő szerint 14 óra 3 perckor, miközben szimulált légiharcot vívott a USS Eisenhower hordozóról felszállt F/A-18 Hornet vadászbombázóval. A 24-es oldalszámú masina pilótája sikeresen katapultált, majd a kiérkező amerikai kutató-mentő helikopter a francia úszó repülőtérre szállította.

Dassault Rafale M

Dassault Rafale M hajt végre touch&go manővert a USS John C. Stennis fedélzetén | Forrás: US Navy ,

Sajnos a mai nap is tartogatott balesetet, a Brit Királyi Légierő két Panavia Tornado GR4 típusú vadászbombázója csapódott a tengerbe Moray partjainál. A négy hajózó keresése intenzíven folyik, egyelőre nem tudni róluk semmit.

10 hozzászólás “Újabb balesetmaraton – Rafale, Hercules, Tornado”

  1. Allesmor Obranna

    Úgy fest a statisztika itt is beigazolódik, a Rafale nem pilótahiba miatt zuhant tengerbe, ezt erősíti, hogy a repülőgépvezető katapultált.
    Közvetlen pilótahibánál sajnos az esetek többségében a hajóz az utolsó pillanatiga gépen marad.

    Itt úgy fest a 18-as gázsugarába kerülhetett a francia madár.