|

Alakul a helikoptertender Dél-Koreában

Úgy tűnik az eredeti négyről három résztvevősre szűkült a dél-koreai harcihelikopter-beszerzésben versenyben lévők száma, ugyanis a hírek szerint az Eurocoptert kiszórták az illetékesek.

Még 2011 októberében számoltunk be arról, hogy az ázsiai ország harcias forgószárnyasok beszerzésén munkálkodik, a dél-koreaiak 4 típus és gyártót hívtak meg a tenderre: a Boeing AH-64D Apache Longbow Block III, a Bell AH-1Z Cobra, a Eurocpoter Tiger és valamint a Turkish Aerospace Industries (TAI) T129B helikoptereket. Azóta alakult a nevezők listája, nézzük!

Boeing AH-64E Apache Guardian | Fotó: Boeing ,

A dél-koreai lapok jelentése szerint a Eurocoptert kiszórták a megmérettetésen, melynek győztese 50 darab korszerű harcihelikoptert szállíthat Dél-koreai Légierő ROKAF számára. A maradék három pályázó, a Boeing, a Bell és az AgustaWestland/TAI, azonban a helyi források beszámolója alapján a verseny a Boeing és az olasz-török duó között dőlhet el. De leginkább az amerikai indiánnak áll a zászló, ugyanis a koreaiak élénk érdeklődést mutatnak a US Army kötelékéből a közelmúltban kivont Apache-ok iránt, ezeket vásárolnák meg és korszerűsítenék.

4 hozzászólás “Alakul a helikoptertender Dél-Koreában”

  1. A vadászgépekkel ellentétben a helikopterek nem egymás ellen mennek, a legritkább esetben történik direkt összecsapás 2 heli között, szóval nem annyira releváns, hogy mi történik találkozáskor.

    Miért szórhatták ki a Tigrist?

  2. Nem tudom , én Tigris párti vagyok . ( de ha belegondolsz nem igazán volt olyan hogy két ” nagyhatalom ” akik el vannak eresztve rendesen forgószárnyasokkal egymásnak ugrott volna . Nem hinném , hogy ha bekövetkezne olyan ritkán fordulna elő , még ha nem is ilyen harcra szánták őket . )