|

Nem repülhetnek az ausztrál Tigrisek

Felfüggesztették az Ausztrál Királyi Hadsereg Eurocopter Tiger típusú harcihelikoptereinek repüléseit, miután az egyik példány pilótafülkéjében füstöt észlelt a hajózószemélyzet.

Az ausztrál védelmi minisztérium közleményben tudatta, hogy felfüggesztették a Tiger ARH (Armed Reconnaissance Helicopter) típusú forgószárnyasainak repülését, mikor gyakorlórepülés közben az egyik személyzet füstöt észlelt a kabinban. A gépet épségben letették, ám a flotta átvizsgálásáig repülési tilalmat vezettek be a típusra.

Ausztrál Tiger ARH

Ausztrál Tiger ARH | Fotó: Wikipedia ,

Ausztrália 22 darab Tigerrel rendelkezik, melyekből 19 teljes képességű, míg a maradék 3 jelenleg kapja meg a képességnövelő csomagot, várhatóan év végéig visszatérnek az egységhez.

Bár elviekben rendelkezik a teljes műveleti képességekkel, még hivatalosan korlátozott képességű típusként tekintenek rá, csak egy átfogó tesztprogramot követően nyilvánítják teljes mértékben bevethetőnek a gépeket. Erre várhatóan még idén sor kerül.

9 hozzászólás “Nem repülhetnek az ausztrál Tigrisek”

  1. „OFF a Kongresszus döntött Tajvan mégis csak kap F-16 ot (66 db C/D-t Block nincs megjegyezve de gondolom 50/52 lessz)”

    Kína ellenezte? igen! és meg is kapják .
    Na ilyenkor kéne az oroszoknak vagy a Kínaiaknak szembe köpni a jenkiket azzal hogy Iránba fegyvereket szállítsanak.