|

Lezuhant egy amerikai Falcon

A pénteki nap folyamán a utahi sivatagba zuhant egy amerikai felségjelű General Dynamics F-16CG „Night Falcon”. A gép pilótája időben katapultált.

Május 4-én, helyi idő szerint 8 óra 27 perckor Ogdentől közel 100 kilométerre nyugatra a sivatagba zuhanó, a 388. Vadászezred kötelékébe tartozó Falcon a utahi kiképző és tesztrepülésekre kijelölt körzetben hajtott végre feladatot 14 másik géppel egyetemben, amikor műszaki hiba miatt a tapasztalt, oktatópilóta státusszal rendelkező hajózónak katapultálnia kellett. A gépelhagyás sikeres volt, a Hill támaszpont parancsnoka, Scott Long ezredes elmondta, hogy a pilóta rendben van, de rutinvizsgálatra kórházba szállították, a baleset kivizsgálására pedig vizsgálócsoportot alakítottak.

Az elmúlt 14 év folyamán 11 darab F-16 Fighting Falcon típusú vadászbombázó zuhant le Utah területén, ebből 5 volt halálos baleset, az utolsó 2009. június 22-én történt.

Fotó: USAF ,

7 hozzászólás “Lezuhant egy amerikai Falcon”

  1. OFF

    Dima és a többiek!
    Régebben szó volt itt az oldalon, valamelyik hírnél arról, hogy melyik a legjobb vodka… Akkor mindenki a Russian Standardot nyomatta… Tegnap elfogyott belőle egy üvegnyi, s igazatok volt, tökéletes….