|

Lezuhant egy Mirage F1 és egy Mi-8-as Líbiában

Elvesztette egyik Dassault Mirage F1 típusú repülőgépét a Líbiai Légierő, miután az Kasr El Hamrouniya Ben Gashir közelében a földnek csapódott. De az egyik helikopterük is megsemmisült a napokban.

Április 12-én egy líbiai Mirage F1-es semmisült meg, mikor a lázadó erők két fegyverszállító járművét fedezte a levegőben. Utuk az Abu Aisha tartományban található Derna városa mellett vezetett, mely az al-Kaida által ellenőrzött települések közé tartozik. A gép átrepült a város felett, ellenséges tevékenységek után kutatva, majd megszakadt vele a kapcsolat és Kasr El Hamrouniya Ben Gashir közelében a földnek csapódott. A pilóta állapotáról nincs információ.

A Máltáról hazatérő Mirage-ok | Fotó: Times of Malta ,

Egy nappal korábban a Líbiai Légierő egyik Mil Mi-8T ‘Hip-C’ típusú forgószárnyasa is jelentősen megrongálódott, ugyanis Murzuq repülőteréről történő felszállás közben, 25 emberrel a fedélzetén visszazuhant a földre és összetört. Az utasok között volt több magasrangú politikus (Haramain Mohammed al-Haramain miniszterelnök-helyettes, Mohammad Hashemi Harari miniszter és Baraka Wardako, a helyi erők parancsnoka) is. A balesetben szerencsére senki sem vesztette életét, de a politikusok közül kettőt kórházba kellett szállítani.