|

HTKA közlöny – újabb mérföldkövek

Lépésről lépésre fejlődik a Haditechnikai Kerekasztal, ebben nem kis szerepe van Olvasóinknak, főként azon Látogatóinknak, akik kommentelnek is. Újabb jelentős számot értünk el, köszönhetően Nektek! :)

Haditechnikai témákkal foglalkozó weboldalunk szerkesztőgárdája a kezdetek óta arra törekszik, hogy családias hangulatot teremtsen az oldalon. Ebben fontos szerepe van a kommentelési lehetőségnek, melynek köszönhetően lehetőség van a hírek, cikkek értékelése mellett új információk megosztására is. A közkedveltebb témáknál nem ritka a 100 fölötti hozzászólás sem, de egyes esetekben a határ a csillagos ég. :)

2010 augusztusában beszámolhattunk róla, hogy komoly forgalmat generálva a hozzászólások száma átlépte a 20 000-t, 2011 januárjában pedig már 30 000-nél tartottunk , míg május végén pedig már a 40 000 kommentet mutatott a számláló, szeptemberre elértük az 50 000-et, míg idén januárban már a 60 000-et is átléptük. Nos, örömmel jelentjük, hogy az elmúlt héten elérkeztünk az 70 000. kommenthez is.

A jubileumi hozzászólás Mackensen nevéhez fűződik, melyet még a “Zvezda kontra orosz védelmi minisztérium III.” című bejegyzésnél követett el. Gratulálunk!

Emellett egy másik fontos mérföldkövet is elhagytunk az elmúlt héten, a facebook oldalunk kedvelőinek száma átlépte az 1000 főt. (Nos, bár ez szép szám, továbbra is értetlenül állunk az előtt, hogy a több forrásból is gyűjtött statisztikai adataink alapján ennél jóval több személynek kéne ott lenni, tehát aki több-kevesebb rendszerességgel olvassa az oldalt, azt szépen kérjük, hogy „nyomjon egy lájkot” kicsit lentebb, a jobb oldali sávban található facebook-doboznál!)

Ígérjük, törekszünk, hogy a HTKA tovább folytassa dinamikus fejlődését, igyekszünk minél jobban bevonni Titeket az oldal fejlesztésébe. Remélhetőleg hamarosan összeáll az oldal újabb verziója, a HTKA Block 5, ám mint minden ötödik generációs típus mostanában, ez is némi késésben van komplexitása miatt. De addig is látogassátok a HTKA-t és a Radarfigyelőt, valamint a facebook oldalainkat is, továbbá iratkozzatok fel a hírlevelünkre, melyet Hírbombázó néven nemsokkal e bejegyzés alatt találtok vagy ezen a linken érhettek el.

47 hozzászólás “HTKA közlöny – újabb mérföldkövek”

  1. @Pocok75: tehintve a http protokoll Stateless („állapotnélküli”) mivoltát, lehetni lehet, de csalóka lesz. Ez azt jelenti, hogy a központi gép és akliens nicns állandó kapcsolatban, és a központi gép semmit nem tud a kliens állapotától, csak a kliens kérdéseire válaszol. Az üzenetváltás pillanatában történő információcsere után a központi gép információ elavultnak tekinthetők. Persze vannak kerülőutak, „trükkök”, ezt minden oldalon csalókának tartom, és feleslegesnek.

    Egy valósidejű kommunikációt megvalósító protokollnál van igazán értelme a „ki van fenn?” kérdésnek, ott azonban a kliensek rendeszeres időközönként frissítik állapotuk a központi gépen (pl msn, gmail chat, stb.).

  2. @Mackensen:

    A HTKA 5 – és így az új fórum – jól halad, de mint a napokban Phoenix-nek említettem, minden magára is valamit adó 5. generációs cucchoz hasonlóan némi késében van :DD A fórum részével egyébként épp ezen a 7végén fogok szórakázni, szóval már közel van a dolog! :)

  3. @Tcat

    De hogy lehet így 5. generációs cuccot fejleszteni, hogy sehol egy kiszivárogtatott fotó, vagy paraméter?! Így egy nyamvadt összeesküvés elméletet sem tudunk gyártani a HTKA Block 5 képességeiről. Most akkor leveri-e az internetről a konkurens lapokat, rendelkezni fog-e belső kommentbox-szal, mennyire fog látszódni a google keresőnek, stb.? Milyen honlapok rendelnek még belőle? Vajon az orosz hagyományokhoz hűen a dizájn vonalat követi, vagy tele lesz tömve hi-tech cuccokkal?

    (Aztán hajrá, már várom nagyon ;) )

  4. Tőlem is egy kis off.

    Sajnos az F-15 cikk lehet, hogy nem fogja elérni a tervezett terjedelmét, mert picit túlvállaltam magam más téren, meg elgatyáztam az időt.

    Így is biztos, hogy sokkal hosszabb és töményebb lesz, mint az F-111 cikk, már a mostani +60 oldalas (~125 karakter + képek) terjedelmében is agyonveri az F-111 cikket.

    A hossz úgy 1,5-2x-es lehet a Varkhoz képest „kilóra”, de a műszaki tartalom lehet, hogy itt-ott felhígul majd, többször előfordulhat hogy kihagyok vagy egyszerűsítek valamit.

    Többször csak hivatkozni fogok megjelent AS cikkekre. Pl. hiába érzem szükségét az F-15K-ról írni, de a neten és az AS-en elég sokat foglalkoztam vele. Ha nem jut rá idő, akkor csak bevezetés jelleggel írok róla és megadom, AS-ben hol érhető el tartalo. A külföldi Sasok terén nagyából ez lesz az általános helyzet. Az éles harci alkalmazások terén 99%, hogy a afganisztáni és 2003 utáni iraki események kimaradnak. Nincs rá időm.

    Az még előfordulhat, hogy később felbővítem ezt is.

  5. Kíváncsian várom Molni típus ismertetőjét. Egy két ötletem is lenne a HTKA block 5-höz, én például jobban szeretem ha a komment oldalak számozva vannak, vagy szerintem a háttér színe halvány szürke vagy halvány zöld , talán jobban nyugtatja a szemet. De szerintem tartsátok meg ez az egyszerű letisztult dizájnt.

  6. Üdv mindenkinek!
    Kb.1000 éves olvasótok vagyok. Eddig nem szóltam hozzá, ezután sem fogok. Most is csak azért, hogy én is kifejezzem nagyrabecsülésemet a szerkesztő gárdának, és a számomra igen értékes kommentek íróinak is. Örülök, hogy ilyen szakmailag szinvonalas oldalt csináltok, gratula mindenkinek. Külön piros pont, hogy -már amennyire lehet- politika mentessé teszitek az oldalt.
    Azt hiszem sok „néma” olvasó nevében mondom: Köszönöm!

  7. @Moli: „Pl. hiába érzem szükségét az F-15K-ról írni, de a neten és az AS-en elég sokat foglalkoztam vele.”

    Melyik Aranysasban jelent meg cikked az F-15K-ról? Újraolvasnám. Vagy itt mit rövidít az AS? (Az előző mondatodban az AS=Aranysas.)

  8. Kérdeznék!

    Nekem a képernyő 1490×900-ra van állítva emiatt a lapot úgy látom,hogy középen van a szöveg meg minden a két széle meg tök üres kékség(ég szín kék :D),hogy lehetne kitölteni az egész képernyőt úgy,hogy a fehér rész amiben a szöveg meg minden van a képernyő széléig érjen?

    Köszönöm!
    ui.:kockáknak nem ér nevetni!!!! :)

  9. Dudi!

    talán azért, mert Mackensen anyaezrede a: 2. Leib-Husaren-Regiment „Königin Viktoria von Preußen“ Nr. 2 volt, azaz huszár testőrezred, és mint ennek egykori tagja akár büszkeségből is hordhatta egykor egysége egyenruháját, vagy arra emlékeztetőt. Az alakulat egyenruhájának jellegzetes eleme volt a fekete attila, ami nem túl nagy csoda,hiszen a világ többi részén létező különböző huszárezredek egyenruhái is tartalmaztak magyarosh ruha és felszerelési darabokat.

    TG

  10. Üdv én is szeretnénk gratulálni az eddigi teljesítményetekhez. Csak így tovább, várjuk az 5. generációs HTKA-t, kiváncsi vagyok mit tudtok még kihozni az oldalból, a high-tech érzés mellett. ;)

    Egy kis OFF, az amerikai haditengerészet első repülőgép-hordozójától a legutóbb szolgálatba állítottig:

    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150604816912823&set=a.249644752822.138119.74281347822&type=3&theater

  11. emlékezetből írom, ha tévedek ne tessék szétszedni.
    úgy emlékszem egy sor európai hadseregben egykori 48-as huszár tisztek alapítottak könnyűlovas, huszár alakulatokat. francia ill. dán alakulatokat bizonyosan. Dániában a mai napig ünnepi dísszemléken magyar parancsszavakra manővereznek a huszárok.
    ha pontos az emlékem, akkor az amerikai kék ingesek is magyar mintára, magyar tiszt kezei alatt szerveződtek.

  12. akkor kérjünk meg egy szakértőt, hogy világosítson fel bennünket a huszárokról és azok terjedéséről! :-)

    az biztos, hogy előszőr a hunyadiak seregeiben jelentek meg. legelőszőr a könnyűlovas rác szabad (időnként rabló) csapatokat hívták így, de hamarosan kialakították a magyar állományú könnyűlovas huszár csapatokat is, akik Mátyás idején váltak állandóvá.
    ez a téma, a huszárság fejlődése és elterjedése talán egy kis cikket is megérne a szakértőktől.

  13. szerkesztők!
    gratulálok!

    sajnos tőlem nem kaptok lájkot, mert bojkottálom a FB-ot… nyilván ez meg fogja őket rendíteni :) de akkor is!

    ***

    banderas, a ’48-as huszártisztek mondjuk az Unió (mármint az AEÁ) lovasságát szervezték meg.
    A híres Kováts Mihály Amerikában Washington lovasságát szervezte.
    A magyar huszárság mintájára szervezett könnyűlovasság nagyjából a XVIII. században terjedt el Európában, kezdve mindjárt Bercsényi Lászlóval.