|

HTKA közlemény

Pár apróságot szeretnénk megosztani veletek és egyben gratulálni a kommentelési teljesítményetekhez! Nos igen, gondoljuk ebből nem lesz nehéz leszűrni, hogy a hozzászólásokkal kapcsolatos bejelentés fog most következni…

A hírek kommentálási lehetősége emlékeim szerint már a korábbi tartalom kezelő rendszer alatt is adott volt, ám ha minden igaz kevesebb, mint egy éve, valamikor a WordPress-re átállás után kaptatok rá az ízére. Az azóta eltelt időben – a durván elfajuló viták korszakától eltekintve – komoly mennyiségű hasznos információt termeltek ki magukból az 1-1 hír mentén kialakuló eszmecserék.

Ezen csevejek eredményeként 2010. augusztus 23-án az adatbázisban lévő hozzászólások száma átlépte a 20 000-es mennyiséget. Nem is rossz, mi?! ;)

Igazából egyébként már igencsak 23 000 közelében járunk a kommentek azonosítószámai alapján, ami persze nem azt jelenti, hogy ennyi hozzászoktatásotokat szanáltuk az idők során :) Persze, korábban egy relatíve rövid ideig kellett moderálni, ám ezt a szűk 3k körüli difit alapvetően a nyamvadék spam botok tevékenysége teszi ki nagyobbrészt. Melyeket persze már jó ideje automata szűrő fog fel – ami persze egyes aktív olvasóink bosszúságára néha túlságosan is munkamániás :)

És hogy kié a 20 000. komment? Nos, azt hammer nevezetű olvasónk követte el a „kémkedő” britek hírnél, az európai 5. genre vonatkozó kérdésével.

Mit mondhatnánk még ezzel kapcsolatban? Csak így tovább! ;) Ja meg egy kis statisztika ezzel kapcsolatban. Vasárnap, kicsivel a 20 000. hozzászólás előtt az alábbi infók voltak elmondhatóak a hozzászólásokról:

  • – szavak száma: 1 250 188 (ez a kis hírecske ~300 szóból áll)
  • – karakterek száma (szóköz és sortörés nélkül): 7 477 796
  • – karakterek száma szóközzel (sortörés nélkül): 8 712 770

A hozzászólások szövegét ennél az értéknél kimentve egy 8,9 MB-os txt file-t kaptam.

—–

Továbbá akkor már megragadnánk az alkalmat arra is, hogy közöljük, hogy facebook vonalon meg eszközöltünk némi apróbb változást. Az alapvetően a háttérbe szorított facebook csoport befagyasztásra kerül, helyette nyitottunk a HTKA-nak egy külön facebook oldalt. Kapcsolódóan kitettünk egy „lájkolós” dobozt is a hasra szállt Varacskosdisznó őrző szemeinek közelébe – értsd: az oldal aljára. CAS-ra úgy sem megy, cserébe védi a népet :)

One Response to “HTKA közlemény”