|

Film-front: Aviofun 2011

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Talán emlékeztek arra, hogy a tavalyi nyár elején, Szlovénia önállóságának 20. évfordulójának tiszteletére egy kis repülőnapot szerveztek délnyugati szomszédjaink. Az Aviofun 2011 nevet viselő rendezvény előkészületeivel, illetve magával az eseménnyel helyi szerkesztőtársunk, sid911 jóvoltából alaposabban foglalkozhattunk.

Az Alpok napos oldalán június elején megrendezett repülőnaphoz a legnagyobb húzónevet a Red Arrows bemutatócsapat képében az angolok, a legerősebb gépet a Gripen részvételével pedig a Magyar Légierő adta.

Az esemény utáni képriportban – ami erre tekinthető meg – a Gripen videót leszámítva nem kerül fel filmanyag, ám sid kolléga a közelmúltban feltöltött pár, az Aviofun alatt készült videót, így az akkor beígért Film-front különkiadás most realizálódik – hangolva az olvasóközönséget az idei repülőnap szezonra… :)

A sort az Aviofun legnagyobb attrakciójának számító, világhíres angol kötelék bemutatójáról készült videóval nyitjuk.

A rendezvény alatt elkerített magyar griff pilótája a búcsúzáskor néhány kis magasságú, nagy sebességű áthúzást hajtott végre – a nézőközönség legnagyobb örömére

A jelenlévő Alenia Aermacchi M-346 Master-rel dinamikus bemutatót is tartottak

A házigazdák Cougar helikopterének távozása

A rendezvényen részt vett forgószárnyasok között volt és bemutatót is tartott a szlovén rendőrség egyik Eurocopter EC-135 típusú gépe

One Response to “Film-front: Aviofun 2011”