|

Két helikopter ütközött az Egyesült Államokban – heten meghaltak

Hét amerikai tengerészgyalogos életét vesztette, amikor két helikopter összeütközött szerdán egy éjszakai hadgyakorlaton Kalifornia és Arizona határán.

A tengerészgyalogosok a yumai kiképzőbázishoz tartozó, Afganisztánra emlékeztető terepen gyakorlatoztak, amikor a Bell AH-1W Super Cobra és Bell UH-1 Huey típusú helikopterek összeütköztek. A Pentagon vizsgálatot indított a szerencsétlenség körülményeinek tisztázására – derült ki a csütörtökön nyilvánosságra hozott hivatalos tájékoztatásból, amely eddig arra nem adott választ, hogy a tragédia műszaki hiba, vagy emberi tévedés miatt történt-e.

Fotó: USMC ,

Dél-Kaliforniában a tengerészgyalogosok az elmúlt hónapok során több balesetet szenvedtek. Tavaly szeptemberben a San Diegótól északra található Camp Pendleton bázison lezuhant egy helikopter, két ember halálát okozva. Augusztusban két pilótának kellett katapultálnia egy, az óceánba zuhanó vadászgépről.

Júliusban egy halálos áldozatot követelő helikopter-baleset történt, ugyancsak Camp Pendletonban. Márciusban San Diegónál kigyulladt egy harci gép a Stennis repülőgép-hordozó fedélzetén, sérüléseket okozva nyolc tengerésznek, két civilnek és egy tengerészgyalogosnak.

Forrás: Híradó

4 hozzászólás “Két helikopter ütközött az Egyesült Államokban – heten meghaltak”