|

Szaúdi Eagle ütközött francia Mirage-al

Gyakorlatozás közben összeütközött egy francia és egy szaúdi katonai repülőgép Szaúd-Arábiában. A balesetben szerencsére személyi veszteség nem történt, a személyzetek sikeresen katapultáltak. A Francia Légierő Mirage 2000B-je és a Szaúdi Királyi Légierő F-15C-je Tabuk tartományban vett részt egy közös hadgyakorlaton, amikor január 14-én, szombaton összeütköztek. Az állami SPA hírügynökség jelentése szerint a három pilóta jól volt, amikor a mentőcsapatok rájuk leltek, majd beszállították őket kórházi megfigyelésre.

Mirage 2000B a 2010-es RIAT-on |Fotó: Adrian Pingstone ,

A baleset okainak kivizsgálása elkezdődött, de egyelőre semmilyen más információ nem szivárgott ki. A szaúdiak minden bizonnyal bevonják a nyomozásba a francia szakértőket is.
Tabuk tartomány egyébként nem túlzottan szerencsés mostanában, már ami a repülési eseményeket illeti. Nincs még egy hónapja, hogy ugyanitt megsemmisült egy BAe Hawk 65 kiképző repülőgép, melynek hajtóműve madárral történő ütközés után mondta fel a szolgálatot. A pilóta akkor is megúszta, tehát végső soron szerencsésnek mondható az esemény.

3 hozzászólás “Szaúdi Eagle ütközött francia Mirage-al”

  1. „Nincs még egy hónapja, hogy ugyanitt megsemmisült egy BAe Hawk 65 kiképző repülőgép, melynek hajtóműve madárral történő ütközés után mondta fel a szolgálatot. A pilóta akkor is megúszta, tehát végső soron szerencsésnek mondható az esemény.”

    Azért erről a szerencséről az ütközést okozó madárnak szerintem más a véleménye… :-))