|

Repült az első indiai fejlesztésű légtér-ellenőrző

Végrehajtotta szűzfelszállását az első indiai fejlesztésű légtér-ellenőrző rendszer, melyet egy EMBRAER ERJ 145 típusú regionális utasszállító repülőgépre telepítettek.

Az indiai AEW&C (Airborne Early Warning and Control) a dél-amerikai gyártó São José do Camposban található főhadiszállásának területéről emelkedett a levegőbe december 6-án, adta hírül tegnap hivatalos közleményben a konstruktőr sajtófelelőse. A közleményben elmondták, a repülés során minden rendben zajlott és elégedettek, hisz a típus jellemzői a vártaknak megfelelően alakultak. Nyilvánosságra hozták azt is, hogy 2012 első félévében le kívánják szállítani a masinát az Indiai Légierőnek, ám nem áll egyből szolgálatba, hisz a fedélzetére be kell építeni az indiai berendezéseket, így megérkezése után a DRDA (Defence Research & Development Organisation) ás a CABS (Centre for Airborne Systems) munkatársai veszik kezelésbe.

Fotó: EMBRAER ,

Az alapként szolgáló Embraer ERJ 145-öst némileg átalakították, a törzs felett elhelyezett radardóm szerkezeti megerősítést igényelt, sőt a komoly számítástechnikai kapacitás miatt a légkondicionáló és a fedélzeti elektromos rendszert is izmosabbra cserélték. Emellett műholdas kommunikációs rendszert kapott a gép, továbbá lehetővé tették a légi utántöltést is.

A típus nem ismeretlen Indiában, hisz 5 Embraer Legacy 600-as (az ERJ 145-ös üzleti változata) is üzemel a kormányszervek tulajdonában, ebből négyet az Indiai Légierő üzemeltet, nem meglepő módon VIP szállításra használják.

7 hozzászólás “Repült az első indiai fejlesztésű légtér-ellenőrző”

  1. 4 löveg és 4 FUG, amit vhogy megmentettek a színesfémgyűjtőktől… a festék még összetartja őket. nyilván van még 100 tüzérosztályunk, osztályonként három dandár, dandáronként három zászlóalj, zászlóaljanként 3 üteggel, ütegenként hat löveggel… összesen 16.200 db löveggel… így már érthető, miért van annyi tábornok meg díszkard

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.