|

Újabb MiG-baleset Indiában

Talán már kezdett hiányérzetünk lenni, hisz október óta nem zuhant le katonai repülőeszköz az ázsiai országban, ám a balesetmentes időszak sajnos nem tartott sokáig, a tegnapi nap folyamán földhöz csapódott az Indiai Légierő egyik MiG-21 Bison típusú harcigépe.

Az esetre december 2-án helyi idő szerint 13 óra körül került sor, amikor a 45. Ezred 21. Századába tartozó MiG-21-es gyakorlórepülésre indult a Sirsa légibázisról, ám egyelőre ismeretlen okokból a bázistól alig 40 kilométerre egy farm területére zuhant. A pilóta sikeresen katapultált, és a roncstól közel fél kilométerre kisebb sérülésekkel megúszta az esetet.

A farm tulajdonosa látta a roncs becsapódását, egyből értesítve a tűzoltókat és a rendőrséget. A kiérkező három tűzoltóautó eloltotta a lángoló roncsokat és megkezdődhetett a helyszínelés.

Az Indiai Légierőnél is egyre inkább belátják, hogy ez így nem mehet tovább. Ahogy arról a HTKA is beszámolt, a balesetek miatt 2017-ig kivonják a típust, jövő évtől pedig csak tapasztalt pilóták repülhetik.

3 hozzászólás “Újabb MiG-baleset Indiában”