|

Szélvész pusztított a Nellis légibázison

Nem alakult túl jól a szeptember 8-a a Nellis légibázison, ugyanis egy erős szélviharnak köszönhetően összedőlt az egyik könnyűszerkezetes napvédő fedezék, megrongálva több repülőgépet és személyi sérülést is okozva. Bár az eset a fent említett időpontban történt, csak a napokban hozták nyilvánosságra.

Történt ugyanis, hogy helyi idő szerint 17 óra körül közel 110 km/h-s erősségű szél csapott le a nevadai katonai létesítményre, ahol nem épp filléres kárt sikerült okoznia, ugyanis összeomlott egy több vadászbombázó befogadására alkalmas könnyűszerkezetes napvédő sátorhangár. A leomló építmény 8 műszaki számára okozott fájdalmas pillanatot, őket gyors kórházi ellátás után kiengedték.

A napvédő fedezék itt még épen… | Fotó: F-16.net ,

… itt meg már a romok takarítása közben | Fotó: F-16.net ,

Az igazán fájdalmas dolog a roncsok által megrongált F-16 Fighting Falcon típusú vadászbombázók kijavítása lesz. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány gép sérült meg a szélviharban és a leomló daraboktól, annyi biztos, hogy a 16. WS kötelékébe tartozó, ‘OG’ farokkódú, #89-2048 lajstromú F-16C, míg a Hill légibázisról érkező két vendég Block 40-es is (#89-2048 és #88-0466).

A közzétett nyilatkozat szerint 11 darab F-16-os és (a Pope légibázison állomásozó 75. Vadász Század kötelékébe tartozó) két A-10-es is. Egyelőre nem tudni a kár mértékét, annyit lehet tudni, hogy mindegyiket repülőképes állapotba lehet majd hozni. A

4 hozzászólás “Szélvész pusztított a Nellis légibázison”

  1. Ezen hangár vonalon az Irene augusztus végi dúlásával kapcsolatos hírünket tudom linkelni: https://htka.hu/2011/08/28/elmenekultek-iren-elol-a-raptorok-is/

    Első kép, a seymouri Strike Eagle-ös fotó és a képaláírás: 60 F-15E-nek és 8 KC-135-ösnek kellett dobbantani, mert nekik gondolom csak könnyűszerkezetes felépítménnyel védett állóhelyük van – a bázis max. kapacitása meg 96 gép.

    Megvallom egy kicsit meglepődtem az arányon, de ahogy molni mondja, a csillaghangárnál bármi jobb.