|

Bulava – Typhoon vs. Borej

Egy rövid kis szösszenet erejéig vegyük elő a Bulava-t, melynek idei első tesztreptetése ezen hónapban, elvileg valamikor június 15-17 között lesz esedékes. Mint tudjuk a Bulava 15. tesztjét a tavalyi év 3. indításának szánták, azonban végül amellett döntöttek, hogy az idei nyár elejére tolják el.

A tavaly, a minőségellenőrzésre kiemelt odafigyeléssel legyártott 3 Bulava közül a harmadik indítóplatformjának már a Borej-osztály első tagját szánták, ám az idei tesztek kapcsán korábban felreppent értesülések arról szóltak, hogy az idei indítások közül az első kettőt továbbra is Bulava tesztekre átalakított Typhoon, a Dimitrij Donszkoj hajtja végre, a Jurij Dolgorukij csak ezután veszi majd át a stafétabotot.

Nem ismeretlen, hogy orosz barátaink időnként szeretik össze-vissza kavarni a dolgokat ha épp arról van szó – úgy tűnik ez zajlik most is, ugyanis a legfrissebb értesülések szerint a cirka 2 hét múlva várható tesztben a Bulava az idén hangoztatottakkal ellentétben, és a tavaly év végi várakozásnak megfelelően már mégis csak a Jurij Dolgoirukij egyik indítótubusából röppen majd fel. (Melyen amúgy május 25-ével fejeztek be egy szárazdokkos kezelést.)

„A tervek szerint a közelgő 15. Bulava tesztet a leendő hordozóplatform (első tagja) indítja – a Jurij Dolgorukij SSBN.” – áll az orosz védelmi minisztérium szóvivője által elmondottakban.

Jurij Dolgorukij

A Jurij Dolgorukij egy ismeretlen időpontban készüt fotón ,

3 hozzászólás “Bulava – Typhoon vs. Borej”

  1. OFF

    Nincsen itt rajtam kívül még 1 elvetemült állat aki benne lenne 1 kis Dangerous Walters-ban? Persze multiban coop-ban meglékelni a Nimitz-et vagy a Kuznyecovot. Vagy ha Kuruc jelentkezik akkor őt elsüllyeszteni.
    :)