|

AT4 eladások ismeretlen vevőnek

A Saab április 28-én számolt be róla, hogy újabb üzletet ütöttek nyélbe a Saab Bofors Dynamics leányvállalatuk nevével fémjelzett, elterjedt AT4 harckocsi-elhárítóra, annak is az AT4 CS RS változatára. Melynek elnevezésben a CS a „confined space”, azaz a zárt tér rövidítése és értelemszerűen arra utal, hogy szűkös helyekről (pl.: épületek) is bevethető. Az RS pedig a „Reduced Sensitivity” rövidítése és a töltetben használt robbanóanyagnak a harctéri hányattatásokkal szembeni fokozott ellenállását jelöli.

Egy-egy beszerzés kapcsán az érdeklődő általában kíváncsi a kinek-mit-mennyit-mennyiért-mikortól kombóra. Ebből jelenleg a mit-mennyiért-mikortól hármas ismert, ugyanis a vevő kérésére a Saab ennél többet nem közölt a sajtóanyagban. A mit fentebb ismertetve lett, a mennyiért az 104 millió svéd korona, azaz cirka 17,3 millió dollár, a szállítás pedig 2012 folyamán fog lezajlani.

AT4 CS

AT4 CS | Fotó: Saab ,

4 hozzászólás “AT4 eladások ismeretlen vevőnek”

  1. Puma. Pannon Puma

    „Sanszosan szarul találgatsz. Irán ellen szankicók vannak érvényben így kvázi kizárt. ”

    Hát….a stílusod nem valami finom !

    Te meg úgy teszel mint egy nyeretlen két éves: mintha mindig minden szabályt betartottak volna. Vagy nem lennének közvetítők !