|

Lezuhant egy Super Hornet

Tegnap dél körül, röviddel felszállás után lezuhant egy kétüléses Boeing F/A-18F Super Hornet típusú vadászbombázó. A fedélzeten tartózkodók életüket vesztették.

Az eset április 6-án, szerdán, helyi idő szerint 12 óra 8 perckor következett be, nem sokkal azután, hogy a kétüléses repülőgép felszállást hajtott végre a kaliforniai Lemoore haditengerészeti bázisról, majd a katonai létesítménytől alig fél mérföldnyire a földnek csapódott. A VFA-122 kötelékébe tartozó F/A-18F Super Hornet személyzete egy rutinrepülésre indult, amikor a baleset bekövetkezett. A gép lezuhanásának tényét Pauline Storum, a haditengerészeti légierő szóvivője is megerősítette, sőt elmondta, hogy a fedélzeten tartózkodó kétfős személyzet mindkét tagja életét vesztette, ám a roncsok a földön nem okoztak egyéb sérülést vagy halálesetet. A baleset helyszínére mind a civil, mind a katonai mentőegységek kivonultak, ám sajnálatos módon már nem tudtak a személyzeten segíteni.

A Lemoore bázis a haditengerészeti vadászszázadok nyugati parti központja. A bázis parancsnoka, James Knapp ezredes együttérzését és részvétét fejezte ki a személyzet családtagjai számára, és biztosította őket a haditengerészet támogatásáról. Elmondta, hogy az eset kivizsgálását a haditengerészeti vizsgálóbizottság már megkezdte.

9 hozzászólás “Lezuhant egy Super Hornet”

  1. Szomorú, tegnap egy Su-27 ma egy F/A-18, Rézleteket még nem tudunk de elég kicsi az esélye hogy egy ilyen gép teljeen irányithatatlanul meghibásodjon, és még katapultálni se tudjanak.

    Ez nem igazán a témához tartozik, lent az az A-10-e kép nagyon jó kivéve a gépágyút, ott valami nagyon nem stimmel.