|

Royal Navy: vége a karibi őrjáratoknak

Igen is, meg nem is. Friss értesülések szerint egyrészt a Royal Navy hadihajói költségvetési okokból idén márciustól nem hajtanak végre őrjáratokat a Karibi-térségben, másrészt a narkotikumok csempészete ellen fellépő, illetve humanitárius feladatokban segédkező angolok nem vonulnak ki a térségből. Az eddig általában rombolókkal, vagy fregattokkal, azaz a Royal Navy által ellátott feladatot (legalábbis idén) kizárólagosan az azt optimálisabban ellátni képes Royal Fleet Auxiliary, azaz a Royal Navy ellátó-/ kisegítő flottája látja majd el.

„A Royal Navy folytatja az állandó karibi jelenlétet, képes lesz minden lehetséges eseményre reagálni, beleértve humanitárius feladatokat is. 2011 folyamán ezt a feladatot a Royal Fleet Auxiliary egyik hajója fogja ellátni, fedélzetén haditengerészek egy csoportjával, illetve a fő hurrikánszezonban egy helikopterrel.” – nyilatkozta a védelmi minisztérium szóvivője a hírt lehozó The Guardian napilapnak.

A Royal Navy ellátását polgári személyzettel végző Royal Fleet Auxiliary számára nem is lesz idegen a feladat, hiszen 2006-ban pont az RFA Wave Ruler, a rá következő évben pedig az anyagi problémák miatt rövid szolgálat után épp kivonás és továbbértékesítés előtt álló RFA Largs Bay foglalt le összesen több mint 760 millió dollár értékben kábítószert.

Az RFA Largs Bay a Turks- és Caicos-szigeteki Grand Turk-ben

Az RFA Largs Bay a Turks- és Caicos-szigeteki Grand Turk-ben | Fotó: Royal Navy ,

17 hozzászólás “Royal Navy: vége a karibi őrjáratoknak”

  1. MI a Royali farkat keres a Királyi haditengerészet a Karib-tengeren. Igaz, hogy ott voltak gyarmatai, de hát egy nagy köpésre van az egész a amerikai anyagföldtől. Ott a parti őrségük, meg sokszor gyakorlatoznak még hordozókötelékeik is a környéken. Az a térséget szerintem a U.S Navy ha akarják a döntéshozók úgy lezárhatja mint a kubai válság idején, még egy motorcsónak sem mehet valahova, hogy fel ne fedeznék…

    A Királyiak meg evezzenek haza, mert francia Breguet Atlantic gépek őrzik a levegőből a tegneri határaikat, hogy a Nimrodokat kiselejtezték..

    kele

  2. Üdv Kele!

    Van arrafelé 7 tengeren Túli Terület ás 13 Nemzetközösségi tag, ahol ráadásul elég sok olyan személy él/nyaral aki a brit korona alattvalója. Úgyhogy szerintem egy olyan járőrnek, mint pl 1982-ben Endurance volt délen, van létjogosultsága, és valamennyire a brit állam kötelessége is.

    TG

    Ui. Tcat! megint csak késve tudtam belépni, nem reagált a belépési kód beírására a rendszer és ez a hibajelenség elég gyakori, a Firefox lehet az oka?

  3. OFF

    Üdv Tcat!

    beírom a nevem, jelszavam és megnyomom a belépés gombot, majd visszaugrik az egész annak az oldalnak a tetejére, ahol be akartam lépni és amikor legörgetek az aljára ott a szövegdoboz helyett ismét a a be kell jelentkezned felírat vár. Régebben próbálkoztam a hibaüzenet küldésével, de rájöttem, hogy felesleges, mert egy óra múlva beenged, illetve, ami érdekes, hogy bizonyos oldalak be is enged, de oda ahol be próbáltam lépni ott nem, illetve ennél nem látom az új hozzászólásokat. Érdekes, hogy ilyen esetben ha explorerer belépek nincs semmi bibi.

    Kösz, hogy foglalkozol a problémámmal!

    TG

  4. @ambasa, @Terminátor: ha az ilyen belépés után az oldalon továbbra is azt írja ki, hogy nem vagytok belépve, akkor nyomjatok simán egy F5-tel frissítést a böngészőben. Meg valahova (komment, vagy email) írjátok majd meg, hogy megoldja-e, vagy sem. :)

    @dudi: nos, a képek kinagyítása le lett cserélve más megoldásra, immáron nem ugratja a Firefoxot a lap tetejére, lapozni is tudsz a képek között! Sőt, ha valamiért netán azt akarod, még a képernyőn pakolgathatod is a kinagyított képet ide-oda :)

    Ugyanúgy több lépcsős a nagyítás: ha túl nagy a kép, akkor a kinagyításkor hozzáigazítja a böngészőablak méretéhez, a négyágú nyíl ikonnal lehet az eredeti méretére nagyítani.

  5. Szerbusztok!
    Ez így van (7 tengeren Túli Terület és 13 Nemzetközösségi tag)de ennek ellenére racionálisan nézve egy nagyobb ellátóhajót erre alkalmazni szvsz. dőreség. Inkább odavinnék (vásárolnák) 1-2 őrhajót/parti örség mentőhajót néhány nehézgéppuskával vagy 20-30mm-es gépágyúval a fedélzetére, és egy royale marine szakasszal, ha meg kell szállni a hajót..
    De inkább rá kéne bízni az amerikaikra..

    A brittekben néha még él a domínium szelleme, pedig a hadererejük farka éppen a bilibe lóg (igaz, hogy így is összemérhetetlen a mienkkel)

    Kele

  6. Üdv Kele!

    én ezt máshogy látom, szerintem itt nem az a feladata, hogy kalózokat, vagy drogcsempészeket hajkurásszon (arra ott vannak az amerikaiak és a saját helyi kis part őrségek), hanem ha a politikai, vagy természeti katasztrófa okán brit állampolgárokat kell kimentenie akkor ara képesnek kell lennie, erre pedig a nagyméretű ellátóhajó, amelyik ráadásul sokáig képes önállóan tevékenykedni sokkal alkalmasabb, mint azok az eszközök amiket szerinted alkalmazni kellene. Az Endurancenak sem az volt a feladata, hogy megállítsa az argentin inváziót. Egy haditengerészetnek a feladata az állam érdekei és annak polgárainak védelme és ott jelenleg sokkal inkább veszélyezteti azt egy hurrikán mint bármilyen fegyveres erő. Ha majd lesz ilyen veszély akkor majd megy egy-két romboló meg a HMS Ocean valamelyik Commando zászlóaljjal a fedélzetén.

    TG