|

Folytatódik a balesetdús hét

Újabb balesettel és repeseménnyel gazdagodott a heti (amúgy sem fényes) statisztika, mivel Oroszországban hajtóműhiba miatt kényszerleszállt egy An-72-es, Indiában pedig újabb repülőeszköz zuhant le.

India továbbra sem lehet büszke a baleseti statisztikáira – szerdán egy katonai helikopter zuhant lakott területre, csütörtökön egy hadihajójuk ütközött egy konténerszállító hajóval, míg pénteken gyakorlórepülés közben lezuhant egy MiG-21 ‘Bison’ típusú vadászrepülőgépük. Utóbbi balesetre helyi idő szerint 11:20 körül került sor Madhya Pradeshban található a Anupnagar kerületben, 150 kilométerre Gwaliortól. A gépet vezető százados sikeresen katapultált és túlélte a balesetet. Állapotáról nem került nyilvánosságra bővebb információ.

A rommá tört MiG-21-essel ellentétben kevéssé sérült meg az az orosz katonai lajstromban lévő Antonov An-72 típusú katonai teherszállító repülőgép, mely hajtóműhiba miatt hajtott végre kényszerleszállást Yuzhno-Sakhalinsk repülőterén péntek kora hajnalban – számolt be róla az Interfax hírügynökség. Az orosz Vikno portál értesülései szerint az esetre még csütörtök késő este került sor. Annyi bizonyos, hogy a gép kiképzőrepülést hajtott végre, amikor az egyik erőforrás meghibásodott, így kényszerleszállás mellett döntöttek a pilóták. A fedélzeten tartózkodó 4 fő egyike sem szenvedett említésre méltó sérülést a sikeres földet érés során