|

Drámai hajóbaleset Indiában – VIDEÓ

Egy konténerszállító hajó és egy tengerész családtagokkal zsúfolt hadihajó ütközött össze Mumbai partjainál január 30-án. A napokban nyilvánosságra került videó is, mely a baleset perceiben készült.

Az NDTV hírcsatorna által közzétett felvételen jól hallatszik a rémült utasok között kitört pánik.

A ciprusi MV Nordlake konténerszállító hajóval helyi idő szerint 15:30 körül összeütköző, majd lángba boruló Nilgiri-osztályú fregatton 150 fő tartózkodott, szerencsére senki sem sérült meg súlyosabban. A hajó nem süllyedt el teljesen, az ütközés helyén csupán 7 méter mély a víz. A felborult INS Vindhyagiri fedélzetén tárolt lőszert gyorsan eltávolították, így nem robbant be a tűz hatására. Az Indiai Haditengerészet szóvivője elmondta, a mumbai kikötőnél elsüllyedt hajót szárazdokkba vontatják és megjavítják, mivel az előzetes vizsgálatok nem mutattak javíthatatlan sérüléseket.

Az, hogy miért keresztezett az INS Vindhyagiri egy forgalmas hajózási útvonalat, illetve miért nem tudott kitérni a ciprusi konténerszállító hajó elől, egyelőre tisztázatlan. A baleset kivizsgálására szakértői csoportot állítottak fel.

3 hozzászólás “Drámai hajóbaleset Indiában – VIDEÓ”