|

Átadták az első modernizált kivis Herculest

Az B757-essel végrehajtott antarktiszi kalandjaik és a haditengerészetük fejlesztése mellett az új-zélandiak a Hercules modernizációs programjuk végett is szerepeltek már híreink között. Az „eredeti, ős menetrendhez” képest lassan-lassan 3 éves csúszással újabb eredményt produkált a menetközben módosítgatott program: a napokban egy kis ceremónia keretében megérkezett hazai földre az 5 gépes Hercules flotta első gépe.

Az új-zélandi C-130H gépek számára összehozott igen nagy volumenű és komplex felújítás és modernizációs programon az első két gép a kanadai L3-nál esik át, míg a maradék 3 gépet az Air New Zealand technikai karbantartás vonatkozású leányvállalata, a légierő gépparkját is karbantartó Safe Air végezné. Bár a hazai munkálatok tényleges megkezdésének csúszása miatt a Safe Air a tavasszal már igen csak prüszkölt a dolog miatt.

Mindenesetre az Új-Zélandi Légierő aucklandi bázisán átvett gép immáron készen áll az új rendszerekkel, képességekkel történő megismerkedést, a gép optimális üzemeltetését segítő OT&E programra (Operational Testing and Evaluation).

„A Légierő készül az OT&E program megkezdésére, mely segít optimalizálni a jelentősen modernizált gép üzemeltetését. A modernizációs csomag számos eleme növelni fogja a gépek megbízhatóságát, rendelkezésre állását.” – nyilatkozta a ceremónia és a jövőbeni „izgalmas időszak” kapcsán az Új-Zélandi Légierő egyik magas rangú illetékese.

RNZAF C-130H Afganisztánban

A RNZAF egyik C-130H gépe Afganisztánban | Forrás ,

8 hozzászólás “Átadták az első modernizált kivis Herculest”

  1. Kiwik nem költenek sokat a haderejükre. DE !!! Amit költenek azt az Ausztrál kormánnyal egyeztetve teszik hogy a két sereg kiegészítse egymást. A két sereg szinte természetes módon nő össze akár hol is találkoznak.