|

Kiválasztották a csajokat

Hogy jó döntés volt-e, avagy sem, arról lehet vitatkozni, azonban ettől még tény, hogy 2010 februárjában a kérdéstől addig mereven elzárkózó US Navy végül beadta a derekát és rábólintott arra, hogy női tengerészek is szolgálhassanak az atom-tengeralattjárókon.

Az azóta eltelt időszakban elkezdődött a képzés és a friss hírek szerint az első 24 női tiszt 2011 decemberében jelentkezhet majd szolgálatra a US Navy Ohio-osztályú SSBN és SSGN tengeralattjáróin. A kijelölt hajók: USS Wyoming (SSBN 742), USS Georgia (SSGN 729), USS Maine (SSBN 741), USS Ohio (SSGN 726), (ezekből a USS Ohio és a USS Georgia az SSBN->SSGBN átalakításon átesett tengeralattjárók) melyekre 6-6 női tiszt lesz beosztva mostantól számított cirka 14-15 hónap múlva.

A USS Wyoming közelít a hazai partok felé 2009 januárjában

A USS Wyoming közelít a hazai partok felé 2009 januárjában | Forrás ,

Ami a US Navy által is használt, tengeralattjárónkénti legénység rotációs megoldásának (Blue és Gold crew) megfelelően azt jelenti, hogy 1-1 legénységben ténylegesen 3 nő tiszt lesz jelen – 2 tengeralattjárós és 1 ellátó tiszt. A Navy Április 29-től fogadj a tengeralattjárós karriere vágyó nők jelentkezését és ahogy fentebb említettekből leszűrhető, jelenleg 24 fő képzése van folyamatban.

Rebecca Rebarich hadnagy, Submarine Group 10 tájékoztató tisztjének elmondása szerint mind a 24-en nagyjából egy időben érkeznek meg majd új szolgálati helyükre, ám egyelőre nem kívánják közölni a nevüket, ezzel is segítve, hogy a jelenlegi feladatukra koncentrálhassanak a kiképzés ideje alatt.

11 hozzászólás “Kiválasztották a csajokat”

  1. A monotonitast sokkalta jobban birjak mint mi ferfiak, es ezert pl szonarkezelonek igen alkalmasak.Viszont a hirtelen valtozo streszhelyzetet kevesbe tudjak kezelni nem annzira gzorsan alkalmazkodnak a szituaciohoz. Ez pedig harchelyzetben nem megengedheto.

    Persze ez csak az atlagos velemeny mert vannak kivetelek pro es kontra.

  2. Érdekes hogy csak boomer tengókat választottak ki, az SSN-eken tovább tart a kanbuli… :-)) Elvileg ugyan nagyobbak az SSBN-nek, de ez nem túlzottan érződik a tengó életterében, a nagyobb test ugyanis főként az SLBM rakéták miatt kell, úgyhogy nem sokkal kényelmesebb, mint egy SSN. Minden esetre, az Ohio-n nincs wellness medence, mint a Typhoon tengókon… :-)) Amúgy ide a rozsdás bökőt, hogy még ez az engedmény is kevés lesz, és egy csomó feminista szervezet be fogja perelni a Pentagont, hogy miért „csak” arra a 4 tengeralattjáróra lehet nőknek jelentkezni, miért nem bármelyikre. Nem véletlenül mondják a régi viccben, hogy egy menstruáló nő, és egy túszejtő terrorista között csak az a különbség, hogy a terroristával legalább lehet tárgyalni!
    By the way: a többi nagyhatalomnál mi a helyzet ezen a téren? Ha tippelnem kéne, az oroszt és a kínait kizárnám, a brit és a francia tengók esetében viszont elképzelhetőnek tartom. Az biztos, hogy a német U-31 SSK fedélzetén van 1 azaz egy nő, 37 férfi társaságában. Ja, és csak a kapitánynak van saját kabinja, úgyhogy masszív gangbang lehet arrafelé… :-))

  3. „Érdekes hogy csak boomer tengókat választottak ki, az SSN-eken tovább tart a kanbuli… :-))”

    Pontosan ! Még pedig azért mert a vadásztengók békében is hajtanak végre harci bevetéseket és ott még egyenlőre nem akarnak női személyzetet látni. Elöbb a nyugisabb Boomereken tesztelik őket.

    pl fontos kérdés hogy a sztenderd 533 mm es torpedócsövön kiférnek e mert ha túl zajosak akkor azon lehet csak eltávolítani a tengórol :-))

  4. Nyilván nem átlagos nők fognak ide jelentkezni, ha nem a lélekben férfiasabbak. Ez a terhesség alatti magas tesztoszteronszint következménye. Szerencsére ettől még lehetnek szépek. Persze úgyis mind1. A 3. hónapban úgyis megbasszák őket.

  5. gacsat

    „A 3. hónapban úgyis megbasszák őket. ”

    Kizárt. Egyrészt nincs hol, nincs magánszféra. Másrészt pedig olyan (hülye) törvények vannak hogy inkább tökön szúrod magad sem hogy megtedd, kivéve ha ő is nagyon nagyon akarja. De akkor is a kérdés fentmarad hogy hol mert az nem egy hajó ahol valohová mindíg el lehet bújni.

  6. Az első iraki háborúból 144 terhes ami katonanőt kellett hazaküldeni. Az első háború a történelemben, ahol legalább az 1ik fél pozitív embermérleggel végzett.
    Hoznám még példaképp az ami légierő B 52es alez pilótanőjét, akit megtépett 1 fegyverzetis őrmester csaj, mert elszerette a férjét, aki szintén őrmester volt. Az alezt elbocsájtották.
    Ha a nő a tengó kapitánya, a kanos néger szakács akkor is be fogja cserkészni.