|

Hamarosan levegőben az indiai Hercules

Már nagyon a levegőbe vágyik az Indiai Légierő számára gyártott első C-130J Super Hercules, a héten jeles eseményt ünnepelhetett az indiai málhást dédelgető csapat.

Szeptember 21-én a Lockheed Martin mariettai telephelyén sikeres hajtóműpróbát hajtottak végre az első, indiai megrendelésre készített C-130J-30 Super Herculessel. A négy Rolls-Royce AE2100D3 turboprop erőforrás az előzetesen elvártaknak megfelelően üzemelt. A gyártó tájékoztatása szerint hamarosan, várhatóan október elején végrehajthatják a gép szűzrepülését, mely a tesztről nyilvánosságra került fotók alapján a KC-3801 regisztrációs számot viseli. A képeken megfigyelhető, hogy a pilótafülke felett jobb oldalt felszerelték a kosaras utántöltést lehetővé tevő előrenyúló csőcsonkot.

Forrás: Lockheed Martin ,

India még 2008 februárjában rendelt 6 C-130J Super Herculest közel 1 milliárd dollár értékben. A szerződésben további hat példányra formáltak opciós jogot indiai részről, ennek konkrét megrendelésre váltása valószínű, aktívan gondolkodnak is rajta az ázsiai országban.

További képek a tesztről:

Forrás: Lockheed Martin ,

Forrás: Lockheed Martin ,

One Response to “Hamarosan levegőben az indiai Hercules”

  1. Allesmor Obranna

    Jó kis hely ez a Marietta-i reptér, február-márciusban két hétig éltem a közvetlen közelében, azon a két héten keresztül épp nem történt semmi.
    Előtte F-35-ösök, F-22-esek, most meg újra néhány Raptor, meg ezek az ócska C-130-asok, C-5M-ek…