|

KC-390: újabb megrendelők?

Napokkal azután, hogy beszámoltunk Olvasóinknak a lehetséges portugál megrendelésről, ma végre bizonyosságot nyert a dolog, ám ezzel együtt újabb potenciális partner került reflektorfénybe.

Chile és Kolumbia után pénteken Portugália is csatlakozott a KC-390 fejlesztési programjához, erről a két ország védelmi minisztere írt alá együttműködési megállapodást. A megállapodással egy időben az EMBRAER tárgyalásokat kezdett portugál vállalatokkal a tervezésben és a gyártásban való részvételről.

Az együttműködés bejelentéssel együtt a brazil óriás részéről bejelentették, hogy a következő csatlakozó várhatóan Argentína lesz, a két fél aktív tárgyalásokat folytat egymással, hamarosan véglegesítésre kerülnek az együttműködés részletei és már csak egy karnyújtásnyira a megállapodás. A dél-amerikai szomszédokon és Portugálián kívül a Dél-afrikai Köztársaság becserkészése is folyamatban van. Az afrikai fél részvételi aránya egyelőre nem konkretizálódott még, de ott is komoly együttműködés várható.

Chile 6, Kolumbia 12, míg Portugália szintén 6 gépre jelentett be igényt, emellett a Brazil Légierő részéről is biztos 28 példány beszerzése, így jelenleg már 52 darab KC-390 teherszállító és légi-utántöltő repülőgépre van megrendelése az EMBRAERnek.

2 hozzászólás “KC-390: újabb megrendelők?”