|

A Földimalacok utolsó nagy gyakorlata

Hamarosan utolsó hetébe lép a RAAF legnagyobb hadgyakorlata, a 3 hetes Pitch Black 2010 (július 16. – augustus 6.), melynek kapcsán a a netre feltett médiaanyag kapcsán a kengurus légierő nem feledkezett meg az idén decemberben búcsúzó Földimalacokról, avagy ahogy arrafelé „becézik” őket, a Disznókról sem.

F-111 géppár taxizik a RAAF Base Darwin betonján

F-111 géppár taxizik a RAAF Base Darwin betonján | Forrás ,

Mint korábban mi is beszámoltunk róla a földi karbantartószemélyzettől már irdatlan munkaórákat igénylő F-111 Aardvark utolsó gépeinek kivonása 2010 decemberében fejeződik be, így az idei Pitch Black a típus utolsó nagy gyakorlata a nyugdíj előtt.

Dobbant a 6. Század egyik géppárja

Dobbant a 6. Század egyik géppárja | Forrás ,

Az összesen mintegy 1 500 főt megmozgató Pitch Black gyakorlaton az Ausztrál Királyi Légierő mellett Szingapúr, Új Zéland és Thaiföld képviselteti magát. A gyakorlat központjainak az észak-ausztráliai RAAF Base Darwin és Tindal számítanak. Földimalac vonalon a RAAF Amberley bázison állomásozó 6. Század 4 gépe vesz részt a gyakorlaton.

További képek a RAAF facebook-os fotóalbumában, illetve a gyakorlat hivatalos oldalán találhatóak. A videóanyagra vágyók a RAAF hivatalos YouTube csatornájának vonatkozó lejátszási listáját sasolják meg.

One Response to “A Földimalacok utolsó nagy gyakorlata”