|

A Földimalacok utolsó nagy gyakorlata

Hamarosan utolsó hetébe lép a RAAF legnagyobb hadgyakorlata, a 3 hetes Pitch Black 2010 (július 16. – augustus 6.), melynek kapcsán a a netre feltett médiaanyag kapcsán a kengurus légierő nem feledkezett meg az idén decemberben búcsúzó Földimalacokról, avagy ahogy arrafelé “becézik” őket, a Disznókról sem.

F-111 géppár taxizik a RAAF Base Darwin betonján

F-111 géppár taxizik a RAAF Base Darwin betonján | Forrás ,

Mint korábban mi is beszámoltunk róla a földi karbantartószemélyzettől már irdatlan munkaórákat igénylő F-111 Aardvark utolsó gépeinek kivonása 2010 decemberében fejeződik be, így az idei Pitch Black a típus utolsó nagy gyakorlata a nyugdíj előtt.

Dobbant a 6. Század egyik géppárja

Dobbant a 6. Század egyik géppárja | Forrás ,

Az összesen mintegy 1 500 főt megmozgató Pitch Black gyakorlaton az Ausztrál Királyi Légierő mellett Szingapúr, Új Zéland és Thaiföld képviselteti magát. A gyakorlat központjainak az észak-ausztráliai RAAF Base Darwin és Tindal számítanak. Földimalac vonalon a RAAF Amberley bázison állomásozó 6. Század 4 gépe vesz részt a gyakorlaton.

További képek a RAAF facebook-os fotóalbumában, illetve a gyakorlat hivatalos oldalán találhatóak. A videóanyagra vágyók a RAAF hivatalos YouTube csatornájának vonatkozó lejátszási listáját sasolják meg.

One Response to “A Földimalacok utolsó nagy gyakorlata”

Fórum hozzászólások

There are no comments in the forum topic that is associated with this post.