|

Barak listája

Ehud Barak, Izrael védelmi minisztere jövő héten Washingtonba látogat. Ha pedig ilyen messzire elment, nem érkezik üres kézzel: saját készítésű ajándékot szán az amerikai vezetőknek, méghozzá egy listát. E lista első helyét pedig azon kérés foglalja el, melyben a zsidó állam az Egyesült Államokhoz folyamodik pénzügyi segítségért az egész országot lefedő rakétavédelmi rendszer kiépítésében. De továbblépve is találunk érdekes pontokat, mint például a Joint Strike Fighter zárt forráskódjához való hozzáférés…

Felmerülhet a kérdés, hogy mit adna cserébe Barak ezekért? Nos, nem kevesebbet, mint azt, hogy így Izrael nem ellenezné azt a 84 F-15-ről (valószínűleg az SG változatból kerülnek majd ki a gépek) és 72 UH-60-ről szóló szerződést, melyet Szaúd-Arábia készül aláírni az Egyesült Államokkal. Egy Washington Postnak adott korábbi interjújában ugyanis Barak azt nyilatkozta, hogy ez az üzlet teljesen felborítaná a térség erőegyensúlyát az arab országnak eladott technológia mennyisége miatt.

’Országunk vezetése örülne, ha ezt a mennyiségi fölényt minőséggel tudnánk kompenzálni, ugyanis bizonyos szinten a minőség felér a mennyiséggel.’ – mondta a védelmi miniszter a szaúdi üzletre célozva. ’Természetesen Izrael nincs abban a helyzetben, hogy dirigáljon az Egyesült Államoknak, de bármikor mozgósíthatja Kongresszusbéli pártfogóit, ha egy esetleges arab országoknak szánt fegyvereladás megvétózásáról van szó.’ – tette hozzá Barak.

Nézzük, mit is kér pontosan Izrael! Mint említésre került, némi anyagi támogatásra lenne szükségük egy olyan rakétapajzs létrehozásához, melynek részét képeznék a kis, rövid hatótávolságú rakéták és aknavető-lövedékek elleni eszközök, illetve a ballisztikus rakéták megsemmisítésére szolgáló fegyverek is. Az alsó kategóriát a hazai fejlesztésű Iron Dome jelentené, melyet kifejezetten a Hezbollah erői által indított Kasszám rakéták és tüzérségi lőszerek ellen fejlesztettek ki. Ezt követné a szintén izraeli gyártmányú, ’Dávid Parittyája’ (David’s Sling) névre hallgató rendszer, mely a Scud-méretű támadók ellen készült. Végül pedig a főként Irán ballisztikus rakétái által képezett veszély ellen telepítenék az Arrow és Super Arrow rendszereket.

Arrow 2 rakéta kilövése (Forrás) ,

’Ahhoz, hogy ez a fajta kombinált, Izrael teljes körű és tökéletes védelmet nyújtó rendszer létrejöjjön, szükségünk lesz több tízezer kicsi, több ezer közepes és több száz nagy rakétára. Látható tehát, hogy rendkívül nagy tételben kell vásárolnunk.’ – mondta Barak. No, és pont ez az, amivel bajban vannak, ugyanis jelenleg nincs elég mozgósítható anyagi forrásuk arra, hogy a kívánt időn belül rendszerbe álljanak a fenti fegyverrendszerek.

’Ezeket a rendkívül fejlett eszközöket mérnökeinknek köszönhetően záros határidőn belül fel tudnánk állítani. Ehhez azonban szükségünk lenne körülbelül 7-8 milliárd dollárra. Ez az ára annak, hogy a szomszédos országokkal békében tudjunk élni, megfelelő védettséget élvezve, és hogy minden izraeli állampolgár biztonságban érezhesse magát.’ – nyilatkozta a nemes célt hangoztatva a védelmi miniszter.

Ami pedig a JSF-ügyet illeti: Izrael ugyebár korábban már erősen pedálozott azért, hogy leendő F-35-ösei saját elektronikai rendszereit kapják, de az Egyesült Államok fityiszt mutatott, és zárt forráskódúvá nyilvánította az 5. generációs vadászbombázót. Viszont Izrael nem éri be ennyivel.
’Továbbra is szeretnénk minél jobban részt venni az F-35 fejlesztési programjában, és szeretnénk, ha hazai iparunk is kivehetné a részét a gyártásból. Arra kérjük az Egyesült Államokat, biztosítsa számunkra a lehetőségét, hogy a csúcsszínvonalú izraeli elektronikát és fegyvereket integrálhassuk a Joint Strike Fighter arzenáljába, amire minden bizonnyal nyitottak lesznek a gép fejlesztői.’ – fejtette ki Barak az igényeket.

Egyes sejtések szerint Washingtonban nem fog süket fülekre találni a kérés, mivel az F-35-programnak szüksége van a megrendelőkre, egy esetleges izraeli kilépés pedig további veszteségekkel járna számukra. Így tehát lehet, hogy mégis összejön az a technológiai transzfer…

54 hozzászólás “Barak listája”

  1. I:
    Szerintem azért bonyolultabb ez ennél – pláne az F35-ösnél, mint hogy főzött ROM-mal megoldhassa Izrael a problémát.

    Kiváncsi vagyok az amcsik reakciójára.
    Amúgy Izrael milyen színtű résztvevő a JSF programban? Azt tudom, hogy a britek level 1-esek és az olaszok level 2-esek. De, forráskódokat ők sem kapták meg, nem?

  2. Ha megtudnák oldani a forráskód nélkül,akkor nem ragaszkodnának hozzá,hanem a gépek leszállítása után egyszerűen elvégeznék engedély nélkül a saját kis sufnituningjukat,ahogy nagyjából eddig is tették.De ezek szerint ezt nem tartják ebben az esetben megvalósíthatónak.
    Amúgy maga a kívánságlista a zsidó arrogancia legújabb csúcsa.A világ legerősebb hatalma csak akkor és azt adjon el amit Tel Aviv engedélyez,de ha el is adja azonnal tejeljen,végtére is mi az a 7-8 milliárd zöldhasú az amiknak a szokásos évi „járandóságukon felül.Amúgy is száguld az amerikai gazdaság a költségvetési hiányt pedig nem is ismerik.:)Nekünk is ki kellene próbálni! Noha viszonyunk rendezett Romániával (mint az övék a szaudiakkal) nem járulunk hozzá az F-16-ok eladásához a románoknak,mivel borul a térség erőegyensúlya.Ha esetleg mégis megadjuk az engedélyt az USA-nak,abban az esetben azonnal utaljon át 8 milliárdot az MNB-nek! Íme itt a megoldás a felduzzadt adósságállományunkra.:)Szürrealisztikusnak tünik? Vagy csak a mi esetünkben? :)

  3. Amúgy maga a kívánságlista a zsidó arrogancia legújabb csúcsa

    Nem egészen. Csak talán azt vedd számításba, hogy a békefolyamatot akadályozó rakétázgatás és visszalövés elvben elkerülhető, mert a pajzs megfogná a próbálkozásokat. Talán egy idő után felhagynak velülk. Viszont a porbléma az, hogy filléres eszközök távoltartására ilyen eszméletlen drága rendszer kell, pedig egy zsebkendőnyi földdarabról jön a fenyegetés…

    Izraelnek nem fontos a jó PR a jelek szerint. Nekik az az álláspotjuk, hogy tettek eleget a békéért a jelek szerint. Valaki segíteni akar a békafolyamatban. Ok. A számlát és a kockázatot meg állja más. Ez is egy szemlélet. Hogy kinek jön be, az más tészta…

    Az meg, hogy milyen befolyása van valakinek és hogyan tudja érvényesíteni az a savanyú a szőlő esete, hogy más nem tudja…

  4. De ez könnyen lehet öngól is.
    1. A szaudiak nem kapják meg miattuk amit akarnak ergo ez komolyan ki fog hatni kettőjük viszonyára. (Innentől pl. egy Irán elleni megelőző csapás is sokkal nehezebbé válik,főleg mivel már a törököktől se várhatnak együttműködést és még finoman fogalmaztam:)
    2. Ha ezek az emberkék repülőt és helikoptert akarnak venni,akkor vesznek.Ha nem lesz F-15 akkor jó az EF vagy a Rafale. A franciákat főleg nem érdekelné senki aggálya egy jó kiadós fegyverüzletnél. Tehát a mennyiségi fölény így is úgy is meglesz a szaudi oldalon csak a viszony romlik.(Ennek is van persze anyagi-logisztikai hátránya több típus,bonyolultabb üzemeltetés stb.,de ez úgy vettem észre nem nagyon zavarja őket,mivel pénz van és még előny is lehet a nem egyoldalú függőség.)Majd legfeljebb ezt is felróják a zsidóknak.
    3.Mindenki megkapja amit akar.Magyarán kizsarolják az amikból amit akarnak.Ez nem fogja a plusszkiadások miatt növelni a népszerűségüket és előbb vagy utóbb már nem lesz aki lobbizni mer majd mellettük.(végtére ott is szeretnék újraválasztatni magukat a politikusok)Ez hosszú távon többet árthat nekik,mint amit most szerezhetnek.
    Más. Amúgy kötve hiszem,hogy a rakétatámadások által okozott kár egyáltalán a közelébe lenne a védelemhez kellő összegnek.

  5. 2. Ha ezek az emberkék repülőt és helikoptert akarnak venni,akkor vesznek.Ha nem lesz F-15 akkor jó az EF vagy a Rafale.

    Az európai államok komly mennyiségű nehézfegyverzetet és harci gépet sem adtak el lassan 45 éve Izraelnek (1967 óta). Az IAF mostani összetételét és múltját nézve semmi értelme nem lenne ezen gépek beszerzése és nem is tudja egyik sem az véleményem szerint, amit már tudnak a meglefő F-16I és F-15I gépek. Semmi szükség ezekre. Az F-35-nek nem alternatívája egyik 4++ gép sem.

    A franciákat főleg nem érdekelné senki aggálya egy jó kiadós fegyverüzletnél.

    Mégsem adtak el vadászgépet 1967 után. Az AMX-13-on is túladtak a zsidók és nem európai harckocsikat szereztek be.

    Tehát a mennyiségi fölény így is úgy is meglesz a szaudi oldalon csak a viszony romlik.

    Mármint kivel összevetve? Az IAF kb. 340 első vonalas 4+ vagy 4++ vadászgéppel rendelkezik és nagyrésze multirola, az F-15A/C gépekből elég kevés van.

    Az RSAF 200-nál is kevesebb vadászgéppel bír. Több mint fele Tornado, ami elég kopottas összevetve egy igazi mutirole géppel. Csapásmérőként nem rossz, de vadászként max. BVR-ban dobmoríthat, ha AMRAAM-os ADV-je van a légierőnek.

  6. Molni valóban nem alternatíva,de ha nem kapnak ilyen olyan okból F-15-öt akkor rendelnek még 72 darabot a francia cuccból.Nem olyan jó,de eladó. Megtehetik.(Ja és akkor most adtak el 67 után gépet vagy nem?:)Ezért fals az izraeli duma.Ha az USA nem szállít attól még nem maradnak meg a mostani erőviszonyok.Ezért ezzel felesleges revolverezni az amikat.Ez az egész csak szimpla szemfényvesztés a kódért és némi nemű plussz lóvéért.

    Fade Az enterrel valóban könnyű,de manapság a válság után jobban szeretik az eladók,ha van mögötte egy kis kézzel fogható valami mondjuk olaj,földgáz,a nagymama ékszerei stb. stb.:)

  7. Mindenesetre azert en eleg fenyegetosnek erzem ezt a hozzaallast, mar alapvetoen a kivansaglista is eleg komolyra sikeredett, masreszt pedig a talalas, a feltetel szabas, meg a fenyegetozes …

    De mire alapozzak ezt a hurraoptimizmust ? (azontul, hogy az USA mar joideje penzeli oket) Mert amilyen politikat tanusitanak mostanaban az USA, ill. a tobbi szovetseges / allam fele, haat, en azert kicsit visszavennek a hangnembol.

    Bar nyilvan az utolso mondaton van a hangsuly :

    ’Természetesen Izrael nincs abban a helyzetben, hogy dirigáljon az Egyesült Államoknak, de bármikor mozgósíthatja Kongresszusbéli pártfogóit, ha egy esetleges arab országoknak szánt fegyvereladás megvétózásáról van szó.’ – tette hozzá Barak.

    Ez a „tette hozza Barak” kicsit olyan „Ceterum censeo, Carthaginem esse delendam” jellegu „egyebkent hozzateszem” elszolas :P

    Y

  8. Érdekes de szerintem bizonyos értelemben Izrael kérésében szereplő fegyverek tulajdonképpen támadó fegyverek stratégiailag. (főleg az iráni S300 letiltása ürügyén). Mert nem a rakétázások miatt kell az egyértelmű. Gondolja mindenki tovább hidegvérrel. Az van hogy realitás lett az ha piszkoskodnak a szomszédokkal akkor jöhet az áldás a fejükre. Egyébként az kazettás töltetek elterjedésével kezdenek ezek a rendszerek egyre hatástalanabbak lenni. Már a repülőgép hordozók ellen is ilyenben gondolkoznak pedig az mozgó cél igaz csak lassan.
    Egy iráni kijelentés során elemezték az esetleges megvalósíthatóságot itt:
    http://thearkenstone.blogspot.com/2010/07/shahab-ballistic-missile-as-anti-ship.html
    Bár lehet hogy sokan fanyalognak, de van bent ráció.

  9. És ez a kívánságlista mutatja hogy semmi nem változik, Izrael továbbra is a légierővel akarja sakkban tartani a szomszédait. „Ha a gazdatestben nagyra növekszik az élősködő, mind a ketten elpusztulnak!” Talán az USA polgárainak és szenátorainak valamikor kinyílik a szeme, és talán önvédelemből megszabadulnak az élősködőtől, akkor talán van esélyük.

  10. comandante:
    Hányszor is támadták meg Izraelt a megalakulása óta? Vajon miért ilyen „szemét”, hogy sakkban akarja tartani őket? Vajon miért hagyja magán élősködni USA őket. Csak a szenátusi helyek miatt, vagy mert valóban „vakok” volnának? (Nyilván nem vakok.) Néhány itteni hozzászóláskor mindig az jut eszembe, hogy mi lenne, ha Izrael és szomszédai helyébe Magyarországot és mondjuk Romániát/Szlovákiát/Oroszországot képzelnénk. (Ahogyan a román/szlovák sajtóban a magyarokat is hasonlóan megbélyegzik.) Akkor is élősködőnek, agresszornak, rasszistának, stb. tartanánk Izraelt, akarom mondani Magyarországot?

  11. Na igen megint a trianoni csapda, amit magunknak ástunk egyre mélyebbre. Erre azért emlékezned kéne, gondolom azt azért kaptuk mert tettünk érte valamit.
    ” Vajon miért hagyja magán élősködni USA őket. Csak a szenátusi helyek miatt, vagy mert valóban “vakok” volnának?”
    Erre a válaszom hogy nem, mert hogy haza szavaznak, és úgy hívják hogy lobbi! Ennyi.
    Másrészt katonai szempontból kéne logikus magyarázattal előállni, a fent cikkel kapcsolatban. Mert úgy tűnik a nyúl viszi a puskát. Izrael megmondja a környéken ki mit tehet, stb, sőt lassan az USA-nak meg az oroszoknak -is. Úgy tűnik csak Izraelnek vannak biztonsági problémái. A többieknek meg csak Izraellel vannak problémái!Azért a nem vakoknak fel kéne tűnni a hiba! Állítom a közel-keleti béke Izrael megregulázásán keresztül vezet.

  12. Meg is fogják (mármint regulázni), szerintem az USA is ellene fordul (ahogyan az EU már régen). A muszlimok is ezt mondják. Akkor lesz béke (akkor hagyjuk hogy béke legyen), ha nem lesz Izrael. Az a baj velük, hogy vannak. Ezt már sokan gondolták így, próbáltak is megoldást találni….

  13. Ez sem megoldás, én nem így gondolom. Ne legyünk naivak. Ez addig nem fog megtörténni amíg a nagyok érdeke ezt nem kívánja. De az sem megy ami most van. A kérdés: Vajon szegény izraeli helikopteresek miért repkedtek a hegyek között azzal a nagy helikopterrel vajon ha ilyen terület nincs náluk. Hát ugye a valamire gyúrnak a fiuk a világbéke nevében. Természetesen és nyilvánvalóan megint meg fogják őket támadni, és jogosan megelőző csapást kell mérniük a támadóra. (lehetőleg még a csapásmérés gondolatának felvetődése előtt)Na de vicc nélkül, jól tudjátok hogy 1 támadás már csak valaminek a befejezése. Egy hosszú munka megkoronázása. Ez a munka 1 értelműen előkészítés alatt van valaki ellen.

  14. „Ez a munka 1 értelműen előkészítés alatt van valaki ellen”
    Hát persze! Éppen ezt akartam csak mondani, hogy szerintem Izrael helyében mi is ugyanúgy próbálkoznánk gyúrni, de ez jogos önvédelem. Szerintem úgy beállítani az eddigi Izraeli háborúkat, hogy azt Izrael kezdeményezte elég érdekes. Ne haragudjatok, nem folytatnám ezt, hiszen ez egy kiváló haditechnikai oldal, ez meg eléggé OFFtopic.

  15. Az amerikaiaknak szerintem elege lesz izraelből. natanju meg nyíltan kijelentette
    nem is akarnak békét amerika meg aszt csinál amit ő dirigál
    erről ennyit ezen nincs mit rágódni
    sokan írják itt hogy amerika izrael ellen fordul és mégis hogyan hisz ő érte még 3 vh is kirobbantana amerika .

  16. Én remélem nem kapnak obamátol se pénzt se F-35 forráskódot. És a Szaudiak dolgába sztem jobb ha nem szól bele izrael mert elkezdett olvadni alatta a jég. Gondolok ezalatt a Török viszonyra, estleg a nemrég bejeletett palesztin fegyverbeszerzésekre. Ha aszaudiakkal is összerugják a port végképp magukra ill az USA-ra lesznek utalva.
    Egyébként én is azon az állásponton vagyok, hogy béke csak egyféle képpen teremthető! Izrael megszüntetésével. Egy mesterségesen létrehozott állam. 0 létjogosultsággal. A vallási iratokra hivatkozva, hogy az isten nekik adta azt a földet. Ennyi erővel csinálok egy egyházat és kijelentem, hogy az istenem nekem adta pl. monacot! Szerintem néznének rám csúnyán az tuti. Max egy szép gumifalu szobát kapnék és nem egy országot. Szépen kihasználták a holokausztos népírtást, hogy szerezzenek egy országot maguknak. ÉS azóta is ebböl a sztoribol élnek. És követelnek maguknak kártérítést amiből fegyvert vesznek. Soha nem lesz vége. Fegyvermentes övezetnek kell lennie. Senkinek semmilyen fegyver de még a nagyobb konyhakéseket is elvenném. És nemzetközi rendörség lenne a rendfentartó erő. Még a helyi rendörséget se engedném!
    Akinek nem tetszi azt meg bezavarnám egy bányába egy csákánnyal 10 évre, hogy gondolkodjon egy kicsit. A francnak kell gyilkolni egymást. Mindkét oldal főként ártatlan civileket gyilkol. Értelmetlenül!!!!

  17. Sziasztok!
    Igen ez egy haditechnikai topic. De a háború a politika folytatása más eszközökkel.
    1. Nem lesz béke a közel-keleten amíg Izrael létezik.
    2. Nem kezdődhet/folytatódhat komoly békefolyamata, amíg a Palesztinok nem kapják meg Önálló államukat, ahogyan Izrael is a saját független Államát.
    3. Ameddig a cionista szélsőségesek azokat a politikusokat simán likvidálják akik a békefolyamat részesei, illetve új kubucok stb. telepítésével újabb arab földet foglalnak el addig nem lesz semmiféle békefolyamat.
    4. Amíg a Palesztin állam nem lehet egy teljesen önrendelkezéssel bíró független ország, addig az arab/palesztin szélsőségesek mindig katonai és elsősorban asszimetrikus hadviselést fognak folytatni Izrael/Amerika/és talán EU ellen…
    5. Az izraeli politika és az nemzetközi zsidóság a mai napig is azt hangoztatja, hogy amit zsidóság a holocaust miatt elszenvedett – nem is elsősorban humán (ember) veszteség, hanem gazdasági veszteség – azért az emberiség „Örök időkig” fizessen. Az Oroszok, nyugat Europa jelentős része, sőt még Németország is, már sokszor le*-ja a saját országbeli zsidók követeléseit (Merkel kijelentette, hogy már fél évszázada fizetnek, és most már elég) Talán tényleg le kéne állni Izraelnek, mert csak nemzetközi egységfront fog velük szembe alakulni. A holocaustot nem lebecsülve, az észak-amerikai indiánok akkor a mai napig perelgethetnél a briteket, franciákat és az USA-t. A dél-amerikai indiánok meg Spanyolországot, Portugáliát stb.. Vannak még kiírtott, megritkított nemzetiségek sajnos a világon.

    Nem vagyok sem Zsidóellenes, sem Arabpárti, de Izrael létezése okozza a problémát a közel-keleten. (hozzáteszem Izrael Állam születésekor éppen a cionisták robbantgattak meg lőttek le brit katonákat, civileket stb. éppugy mint, most a Palesztínok)..

    Kele

    5.

  18. Márpedig sanszosan így lesz kerek az egész. Izrael megkapja a védelmet (ahoz szükséges pénzt…) cserébe nem csinál Iránnal semmit és mehet az F15 biznisz.
    USnek jó, SzAnak jó, Izraelnek jó.

    Stem akkor teremthető béke ha románok vissaadják erdélyt és el takarodnak p*ba, szlovákok felvidéket, szerbek vajdaségot, horvátok egész horvátországot. Különben béke soha, soha, soha, szünjenek meg! És persze ki is irtjuk őket mind egy szálig. (Nincsenek illuzióim a hezbollah/hamasz zsidó/keresztény… szeretetéről.)

  19. @snakeye

    Egy mesterségesen létrehozott állam. 0 létjogosultsággal.

    Ööööö, a környező államok és Palesztína az micsoda is? Komolyan mondom, hogy megáll az ember esze…

    A vallási iratokra hivatkozva, hogy az isten nekik adta azt a földet. Ennyi erővel csinálok egy egyházat és kijelentem, hogy az istenem nekem adta pl. monacot!

    Meg volt azért egy ENSZ határozat az akkori nagyhatalmak egyetértésével. Oda se neki…

    Fegyvermentes övezetnek kell lennie. Senkinek semmilyen fegyver de még a nagyobb konyhakéseket is elvenném.

    Elmeorvos látott már? Ha sikerül csak a Kalasnyikovok felét begyűjteni – az arrafele olyan hétköznapi, mint itthon a mobil, akinek nincs = 0 – akkor esküszöm meghívlak 10 rekesz sörre és minden nap reggel feléd fordulva tisztelgek legyél bárhol is. :)

    És nemzetközi rendörség lenne a rendfentartó erő.

    sg.hu –> Közel-kelet topik. Cifu számtalanszor kifejtette már, hogy rohadtul nem akar oda senki erőket küldeni, mert az senkinek sem jó és a legkisebb gikszer és gáz esetén is hatalmasat lehet bunki, nyerni szinte semmit. Lazán veszel egy felajnálást, ami nem létezik. Egyáltalán. Még ha politikai akarat lenne is mögötte ki adja a zsét? Megannyi tök lényegtelen „apróság”.

    Komolyan mondom ezt a marhaságot reggel kellett volna elolvasnom, mert ennyi tömény hülyeség szerintem pótolja a reggeli kávét, márha innék olyat, mert nem kávézok…

  20. 1. Nem lesz béke a közel-keleten amíg Izrael létezik.

    Ez elég vicces kijelentés annak fényében, hogy Egyiptommal cirka 30 éve békében él és Arafat lényegében visszadobott egy megállapodást, amit utólag élete legnagyobb hibájának tartott.

    Jelenleg nem Izraelben van polgárháború, hanem a Hamasz püföli a politikai ellenfelét…

    2. Nem kezdődhet/folytatódhat komoly békefolyamata, amíg a Palesztinok nem kapják meg Önálló államukat, ahogyan Izrael is a saját független Államát.

    Volt rá esély. Elszalasztották. Aztán elkezdődött az ami. A megegyezéshez szükséges légkör nincs meg és a jelek szerint nem is lesz egy ideig. A Hamasz választásakor tudták a palesztínok, hogy mi a Hamasz programja úgymond. Ennek fényében nem tudom, hogy mit kellene mondanom, hogy ki a béke akadálya. Az a politkai szervezet – ami lényegében félig (?) most is terrorszervezet – ami nem ismeri el Izraelt. Izrael és Palesztína egyszerre létezhet vagy sehogy.

    Azt meg rohadtul nem értem, hogy a palesztínoknak miért nem jó izraelben élni. Most is élnek ott arabok. Biztosan jobb, mint Gázában. Még pártjuk is van és bekerülhetnek a parlamentbe is. Lényegében demográfiai okok miatt előbb utóbb komolyabb hatalmuk lehetne demokratikus úton.

    5. Az izraeli politika és az nemzetközi zsidóság a mai napig is azt hangoztatja, hogy amit zsidóság a holocaust miatt elszenvedett – nem is elsősorban humán (ember) veszteség, hanem gazdasági veszteség – azért az emberiség “Örök időkig” fizessen.

    Ki és hol mondja ezt? Én ekkora butaságot nem hallottam még senkitől – persze ettől még elhangozhatot, de nem mindegy, hogy kitől – mert ennyire senki nem lehet hülye…

    A holocaustot nem lebecsülve, az észak-amerikai indiánok akkor a mai napig perelgethetnél a briteket, franciákat és az USA-t.

    Perelik is, jóreggelt… Az indián rezervátumok területén iszonyatos kiváltságokat kapnak. Pl. kaszinó üzemeltetése. Ez lényegében = aranytojást tojó tyúk abban az országban…

  21. Mesterségesen létrehozott állam 0 létjogosultsággal? Szerinted hogyan jelölték ki a mostani zsidó állam helyét. Csak úgy ráböktek a térképre? Arra már több ezer éve is éltek zsidók mikor az arabok (beduinok) még csak terelgették a tevéket a sivatagban. Attól hogy ők magukat palesztinoknak hívják nem rendelkeznek több joggal ahhoz a területhez ugyanis Palesztínát a rómaiak nevezték el így a Filiszteusok után amelyik nép nem egyenlő a mai palesztinokkal. És még lehetne sorolni miért nem 0 az a létjogosultság. Azért ha megnéznék a világban hány államnak van létjogosultsága sokat el kéne törölni a föld színéről.

  22. „1. Nem lesz béke a közel-keleten amíg Izrael létezik.”

    Jobban belegondolva én ezzel EGYETÉRTEK ! Mondjuk nem úgy ahogy a legtöbben. Szerintem az iszlámban egyszerűen nincs meg az a tolerancia ami elviselné egy másik sikeres „verseny vallás” közvetlen jelenlét. Egyszerűen képtelen elviselni mert a saját kudarcának tükre.

    Ebből kifolyólag szerintem Izrael akármit tehet sosem lesz jófiú arra felé. Azonban ha Izrael meg is lenne szüntetve mondjuk az oly hőn vágyott „tengerbe szorítjuk” módszerrel akkor ez sem jelenteni a „projekt” végét. Ez lenne csak első lépés mely katalizátorként hatna az egész iszlámra. A következő Európa és az USA lenne.

    A vallási alapú zavargások pl Francia o ban most is elég rendszeresek. Éppen pár hete történt hogy egy Párizs környéki polgármesteri hivatalról ( nem Dél Farancia o hanem párizs !!! ) letépték a Francia trikolórt és algériai zászlót húztak fel helyette.

    Tehet jelezném azoknak akik annyira drukkolnak Izrael eltünéséért hogy csak akkor tegyék ha készek szakált növeszteni naponta ötször imádkozni stb stb. ( alkohol szintén nem kóser és egyébb élvezeti dolgok , ráadásúl mint nem tözsgyökeres muszlim sosem lesz ténylegesen egyenrangú a többiekkel )

    Magyarán ez egy folyamat ami nem áll állna meg Izrael határánál, a Budai váron és Egerben is „lófarkas zászlót „lengetne a szél.

  23. Izrael magyar szempontból csak maradjon a helyén.

    Mivel az Izraelbe élő zsidók ide jönnének a nyakunkra.

    Szaúdiak nincsenek megijedve szerintem. Olajból ők bankárokká váltak.

    Rengeteg befektetésük van szerte a világba.

    Amerikában Szaúdi lobbi is nagyon erős.

    Ha ők berágnak azt jelenti hogy a pénzüket USA helyet Kínába, Indiába és Oroszországba fektetik.

    Valamint ha nagyon kell nekik 5.g szintű gép.
    Akkor beszállnak a PAK_FA programba stb.

  24. nem kell izraelt elpusztítíni maradjanak csak ott a nagy semmi közepén
    azzal van a nagy baj h amikor meghatározták izrael határait nem vették figyelembe az etnikai/vallási(ez utóbbi arrafelé igen fontos dolog szerintem fontosabb mint az etnikai lásd irak) határvonalakat mint ahogyan mo esetében sem

    ti szoktatok hallani olyanról h a helyi a keresztény felekezetekkel bárkinek is bármi baja lenne???

    Kuruc71
    utálok borotválkozni a szakáll nálam belefér :)

  25. „Hát igen ennek fényében, talán kicsit másképp ertékelitek a megjegyzésemet”
    Nem igazán.
    Először is azt sugalmazni, hogy Izrael miatt van USA gazdaságilag akkor bajban, hogy sokáig már nem tudja így finanszírozni a hadi kiadásokat, szerintem nem korrekt.
    Másodszor én is azt mondom, hogy USA kénytelen lesz engedni az Izrael ellenes nyomásnak.
    Ami elszomorít, hogy éppen nekünk magyaroknak nem értem, hogy miért kell „szurkolni” iráni, palesztin, stb. terroristáknak. Kuruc71 is mondta: utána (Izrael) mi jövünk. Lehet majd nálunk is halálrakövezni azt a nőt, akiről a bíró vélelmezi (mert bizonyíték nem kell), hogy megcsalta a férjét, és vég nélkül lehet sorolni. Hajrá Talibán? Hajrá gyerekbuszokat robbantgatók? Hajrá palesztin rakétások? Miért???
    Szerintem azért, mert ISMERETLENÜL is utáljátok a zsidókat.
    Aki egyenlőségjelet tesz a terroristák és Izrael önvédelmi harca közé (mondván, hogy mindkettő gyilkol) az a legsúlyosabb igazságtalanságot követi el, az ilyennek írtam, hogy képzelje, hogy a románok rakétázzák a városainkat.
    Egyébként – visszatérve – biztos vagyok benne, hogy mindenkinek bele fog törni a bicskája az Izrael ellenességbe, bár minden jel ennek ellenkezőjét fogja mutatni.

  26. „Ez is arra vonatkozik csak másképp!”
    Csak „hiteles” forrásból….
    Ez olyan mintha az iráni elnök (nem próbálom meg leírni a nevét) beszédére hivatkoznál mint érvanyag. Az érveléssel biztos nem fogok egyetérteni, csak arra utaltam, hogy miért neki hiszel. Szerinted nem „hazudik”? Ő mondja az igazságot? Rohadjon meg az egész zsidó-keresztény kultúra? Mi nem építünk atombombát? Céljaink békések (Csak azt a rohadt Izraelt kell előbb megsemmisíteni). Ilyen forrásoknak én nem adok hitelt.

  27. Vannak azért elvakult emberek, én nem vagyok az. De ha 20 helyen utalnak 1 tényre akkor figyelni kell rá. Szerinted az USA valaha is vissza akarja fizetni az adósságát. Vagy hogy már a kormányzatba is rájöttek hogy az igazi nemzetbiztonsági kockázat a pénzügyi rendszerben van. A barack elnök ki is mondta, többször is.

  28. Egyetértek veled abban, hogy USA vezető szerepe meg fog szűnni, a gyengülése folytatódni fog. De ez számomra nem jelenti azt, hogy ezt Izrael okozta? De különben is. Ha ő is okozta volna? Mi köze ennek a ténynek az értékrendhez? Igazolja ez Izrael megsemmisítésének igényét? Igazolja ez, a terrorizmust?

  29. Commandante

    A humanizmust a muszlimoktól elvárni , no meg a toleranciát valami olyasmi mint ha azt kérnéd tőéük hogy tagadják meg a vallásukat.

    Egyszerűen nem értik az ilyen irányú kérdést mert hát vagy a próféta szolgája vagy vagy pedig ellenség. Nincs közép út.

    Az amit te szerintem gondolsz mint világrend egyszerűen nem műxik. Volt alkalma ennek a világrendnek bizonyítani de csak szenvedés lett belőle és össze is omlott.

    Persze csak ha jól gondolom Comamdante Che

  30. Ácsi.

    Nem a zsídó emberrel van a gond hanem a cionistával.

    Azzal aki a többi nemzetséget gójnak tartja.

    Valamint ma magyar nyelven beszélő magyar gyűlőkkel aki elferdíti a tényeket.

    Magyarok mikor is voltak nagy zsidó gyűlölők 44-től.

    Mikor a törvényes kormányt megdöntötték a németek és a nyilas keresztes őrültek bábkormánya kiszolgálta őket.

    Mikor a hiteles dokumentumok szerint 44-ig Budapesten és egész Magyarországon a zsidók biztonságba lehettek.
    Miközben egész Európába már 40-41 elhurcolták őket.

    Mindez annak Tükrében hogy volt itt 19-ben egy Tanács köztársaság.
    Amely nagyban hozzá járult Trianoni tragédiához.

    A tanács köztársaság vezetőinek zöme zsidó közösségből került ki.

    Poén hogy a kedves örökösök mai napig 100 milliókra dollárokra perlik a magyar államot és cégeket.

    Magyar nép mikor is kapott kártérítést valamiért is?

  31. Tudod ez nagyon érdekes, felénk flórklórnapok vannak minden évben 20. környékén. Voltak ott törökök, izraeliek ,palesztinok, bolíviaiak,és még sokan mások. A mikor vége van a felvonulásnak a csapatok szétszélednek. Zavartalanul beszélgetnek ismerkednek egymással, soha nem volt atrocitás, és nem volt látható gyűlöletnek nyoma. Ennek tükrében érdekes a kijelentésed. Nagyon csínján kell bánni az ilyen kijelentéssel. Lásd mit tett egy zavarodott pártvezér a nemetekből, nem is olyan régen (vagy fél évszázad) Vagy Jugoszláviából egy-két buggyant politikus. Pedig erre is van érdekes sztorim. Író olvasó találkozón megkérdezték a szerbiai magyarság jeles képviselőjét hogy milyen nemzetiségi problémája van. Szerencsétlen nem is értette miről kérdezik. (Azokban az időkben a jugoszláv gazdaság magasan verte a magyart.) Szóval csak amikor minden emberre vonatkoztatsz akkor nagyot tévedsz.

  32. „Magyarok mikor is voltak nagy zsidó gyűlölők 44-től”

    Kedves Monyok!
    A zsidó törvényekről nem hallottál? Azokat nem 44-ben hozták, hanem jóval korábban. Azt hiszed a zsidókérdés, 60-80 éves? És magyar specialitás? Azt feltételezni, hogy a Tanácsköztársaság feltételezett zsidó vezetőinek köze van az antiszemitizmushoz/anticionizmushoz hiányos történelmi ismeretekre utal.
    Egyébként a goj szó nemzetekbelit jelent, mivel a Biblia megkülönbözteti a zsidókat a többi nemzettől (a gojoktól). Ebben semmi pejoratív sincs. A cionista hazát akar magának. Mint a magyar (vagy román). A Cion szó a Bibliában Sion néven szerepel, egyszerűen ez a hazájuk.

  33. Horthy A kormányzó című dokumentum filmben is benne volt hogy a Budapesti Amerikai nagy követ jelentései.

    Mi szerint a meghozott zsídó törvények a zsídók valós fizikai védelmét szolgálta.

    mnb. Ha Magyar királyság nem hoz semmilyen törvény akkor szerinted a németek mikor vonultak volna be magyar területekre?

    Nekem nincs bajom zsidókkal zöme hiszem tiszteséges ember.
    Keresztény ként Jezus krisztusba hiszek mint meg váltó aki vér szerint zsidó volt.

    A Magyar Királyság ha sarkítjuk a dolgokat egy zsidó nőnek lett felajánlva: szűz Máriának.
    Tanácsköztársaságnak és a vörös terrornak Trianonhoz van köze.

    Zsídók is egy nemzetsé

    Körbe voltunk véve a német csapatokkal!

  34. Monyok: azért ez kissé butaság. Olvastad az Újszövetségben valahol, hogy Mária zsidó lett volna? Nem, ez csak feltételezés. Jézus (nevelő)apjáról, Józsefről állítják csak az evangéliumok, hogy Dávid véréből való, tehát zsidó. Ez a zsdó nőnek lett felajánlva felháborító, nem kicsit sarkítás, bár lehet, hogy vannak akik így veszik, ezért remélem, hogy az izraeli terrorállam soká él és virágozik, mivel addig sem jönnek vissza az elvándorolt élelmesek. Éljenek ott vígan, hagyjanak minket itt békében.

    A tanácsköztársaságnak pedig van a zsidókérdéshez is köze: sok attrocitás történt, a Lenin-fiúk által, és a Kun Béla féle kormány szinte minden tagja zsidó volt. Ezek csak részben kerültek megbüntetésre, megtorlásra, és ez a sértettekben (leginkább a magyar lakosság) igen erős ellenérzéseket szült, valljuk meg, nem alaptalanul. A trianoni országvesztésben szintén jelentős szerepe van a tanácsköztársaságnak, és a zsidó származású vezetőinek, mégis az arisztokrácia és a király felelőssége a legnagyobb, hogy nem álltak ki mint Atatürk, hogy legalább jobb feltételeket csikarhassunk ki, s a tanácsköztársaságot egyáltalán hagyták létrejönni. Mégis a „fehér terrorról” nyafogtak oly soká.

    Valaki másnak: nyilas őrület: ma már dokumentált tény, hogy a Szálasi kormány (2 okból: munkaerő, jópont a nyugatiaknál) szembeszállt a 3. birodalom deportálásaival, bár tagadhatatlan, hogy nem voltak nagy rajongóik a zsidóknak, és voltak kilengések. Az illegitim Sztójay kormány alatt történt a legtöbb attrocitás.

  35. Sziasztok!

    Tökéletesen egyetértek abban, hogy a cionisták, illetve a szélsőséges arabok miatt van probléma, mivel az arabok, és a zsidók békében akarnak élni. Az is tény, hogy arabként élni Izraelben (nem Gázában) nem rossz, nincs komolyabb probléma, sőt araboknak nem kell katonai szolgálatot teljesíteni.
    Amit leírtam, hogy bizonyos Izraeli gazdasági körök (amelyek a politikában is komolyan jelen vannak) szerint „Örökre” fizessen a világ az elmaradt haszonért, azt nem én találtam ki, hanem sajnos olvastam méghozzá nem egy kurucinfo szintű primitív helyen, hanem komoly gazdasági elemzés részeként.
    Sajnos tényleg nem lesz béke, amíg Izrael létezik. Ezt már létrehozásakor is tudni lehetett, de akkoriban nem voltak olyan fegyverek (USA atom monopólium) amelyek miatt probléma lett volna akár az USA-nak, akár Európának. Weizmann első izraeli elnök szerint ha nem lett volna holocaust, nem lett volna Izrael. Tehát ezen veszteség kellett, hogy ismét Önálló Államuk legyen.

    Nos ezzel befejeztem ezt a topicot. Sajnos a világ eseményei miatt, még sokszor fogunk csontot rágni..

    Kele

  36. „A humanizmust a muszlimoktól elvárni , no meg a toleranciát valami olyasmi mint ha azt kérnéd tőéük hogy tagadják meg a vallásukat.

    Egyszerűen nem értik az ilyen irányú kérdést mert hát vagy a próféta szolgája vagy vagy pedig ellenség. Nincs közép út.”

    Ez nem igaz.
    Ha a történelmi tapasztalatokat nézzük, akkor kijelenthetjük, hogy az iszlám sokkal toleránsabb, mint a kereszténység vagy a zsidóság. Tudtommal az ilyen nagyon elvakult fanatizmus gyakorlatilag csak a 20. század közepén kezdett el terjedni.
    A történelmének nagyobb részében inkább az figyelhető meg, hogy amennyiben egy terület muzulmán fennhatóság alá került, akkor a keresztény és zsidó vallásúaktól több adót szedtek, de ettől eltekintve békén hagyták őket, míg fordított esetben általában megsemmisítették, vagy a kereszténység felvételére kényszerítették őket.