|

Nincs ingyen vadászgép

Észak-Korea érdekes kéréssel fordult tavasszal Kínához: biztosítson számukra ingyen vadászbombázókat a megnövekedett dél-koreai fenyegetés miatt.

Május 3-7-ig tartó kínai látogatása során az észak-koreai vezér, Kim Jong-il felkérte a kínai vezetőséget, hogy biztosítsanak számukra számos Chengdu J-10 típusú vadászbombázókat, hogy meg tudják magukat védeni egy esetleges déli támadás ellen.

A meglehetősen furcsa kérdésre elutasító válasz érkezett, Kína részéről azt nyilatkozták, hogy biztosítják számukra a szükséges védelmet, ezért Észak-Koreának nincs szüksége ilyen kaliberű fegyverrendszerekre.

03

A kommunista ázsiai ország közel sem rendelkezik akkora légierővel, mint amekkora és amilyen fejlettségű légiflotta mozgósítását meglépheti déli szomszédja, sőt még nagyobb a veszély, ha a Dél-Koreában állomásozó vagy áttelepülő amerikai erők is besegítenek az Egyesült Államok szövetségesének.

Észak-Korea azután haragította magára a kelleténél is jobban déli szomszédját, miután torpedóval május 20-án elsüllyesztett egy dél-koreai korvettet, 46 tengerész halálát okozva ezzel.

26 hozzászólás “Nincs ingyen vadászgép”

  1. „A meglehetősen furcsa kérdésre elutasító válasz érkezett, Kína részéről azt nyilatkozták, hogy biztosítják számukra a szükséges védelmet, ezért Észak-Koreának nincs szüksége ilyen kaliberű fegyverrendszerekre.”

    Ez a mondat azt jelenti, hogy Kína „de facto és de Jure” garantálja Észak-Korea biztonságát? Mert ha igen, az többet ér nekik, mint ezer vadászgép! Senki sem fogja Észak-Korea miatt összerúgni a port az 5 milliós hadsereggel rendelkező, és nem mellesleg atomhatalom Kínával…

  2. A világ azon sarkában bármikor és bármi megtörténhet. Ott a racionalizmus sak nyomokban lelhető fel. Az a világ egy zárkózott eltorzúlt abnormális világ és így a gyümölcsei reakciói is ilyenek.

    Ahogy a Csohan esete is mutatta. Abóól lazán lehetett volna egy Korea II , és nem kevés USA nyugatásba került hogy a DK politkusok és katonák ne mérjenek válaszcsapást. ADK katonák piszkosul magabiztosak a sok űberkütyü birtokában és égnek a vágytól hogy kipróbálhassák.

    Szerintem nem isfognak sokat várni, mert nem bírnak. Lsz valami „pukk” majd odaát. A legérzékenyebb pontjuk a rakéta kisérleti telepük.

  3. dudi

    Bármilyen furcsán hangzik de az ÉK állampolgárok nagy része elégedett a rendszerrel. Büszke arra hogy koreai és hogy ilyen erőt tudnak felmutatni. AZ emigránsok is csak egy dolog miatt ítélik meg negatívan a rendszert ( nagy részt ) az pedig az élelem hiánya. Az az a rendszerrel elégedettek, bármilyen furcsán is hangzik.

    Korea egy nemzet két országgal.

    Gond akkor lesz ha akár észak akár dél elveszti a fejét és önálló pályára tér. Délt az USA Északot meg Kína kontrollálja, bárnem teljesen megegyező módon.

    Ami bekavarhat ha az északi rendszer a borulás közeli állapothoz ér mert akkor nagyon elszánt lépést is kitalálhatnak. Illetve nem kell kitalálniuk mert a terveik már készen vannak. 60 éve finomítják őket. Alagutak diverzánsok, tüzérség és még amit nem is tudunk.

  4. „…egyszóval mennyire jó?”

    Biztosan egy igazi Raptor-gyilkos… :-)) First of all, megkérdezném, hogy van neki _egyáltalán_ valamilyen radarja? Merthogy az általában az orrkúpban szokott lenni, amelyből a képen látható gép erősen hiányt szenved…

  5. Mind két oldalnak vannak adujai ha a másik kellemetlenkedik. Azonban ezek az aduk képesek nagy szart kavarni !

    Pl Irán az egyik legnagyobb szénhidrogén szállítója kínának és így jó barát, söt szövetséges. Ezért az országot kína támogatja amennyire tudja védi is. Azonban ha az iráni vallási rezsim dob valami durvát akkor a nyugat elkezdheti leamortizálni iránt. No ilyenkor jön elő hogy a kártyajátékos a korábban már kihúzott lapot visszateszi és másikat rak az asztalra. Mondjuk hirtelen jön egy tajvani vagy éppen egy koreai feszültség konfliktus vagy éppen az Afg ban lévő USA csapatok kerülnek szarba.

    Nagy dolog nem kell ! Az Afg ban lévő csapatok utánpótlásának 75 % a Pakin megy keresztül. Annak az elvágása bizony nagyon nagy ventillátorba „sz@rás” lenne.

    Magyarán a nagyok sem uralnak mindent ez csak illuzió.

  6. „radarból azért a zsuk-m egy nagyon jól használható darab szóval ilyen téren szerintem nincs gond.”

    Dudi, de HOL helyezkedik el ez a radar a gépen? Mert a képen látható gépnek nincs orrkúpja, holott ez igen népszerű hely szokott lenni a radar számára, általában… :-))

  7. Radar

    CAC feltárta, hogy a J-10 van ellátva őshonos tűzvezető radar felvázoló egy mechanikusan slewed sík tömb antenna, amely képes nyomon 10 korong és megnyerő 2 (használó félig aktív radar-homing AAM) vagy 4 (Active radar-homing AAM) azok egyszerre. Esetleg alapján az orosz és izraeli technológiák, a radar Úgy gondolják, hogy hasonló a 1990-es évek elején Nyugat-korszak harcos radar tervez. Alternatívaként a J-10 lehet szerelni egy sor tűzvezető radar által bevezetett orosz, izraeli, és az európai gyártók az export-változata.

  8. „CAC feltárta, hogy a J-10 van ellátva őshonos tűzvezető radar felvázoló egy mechanikusan slewed sík tömb antenna, amely képes nyomon 10 korong és megnyerő 2 (használó félig aktív radar-homing AAM) vagy 4 (Active radar-homing AAM) azok egyszerre. Esetleg alapján az orosz és izraeli technológiák, a radar Úgy gondolják, hogy hasonló a 1990-es évek elején Nyugat-korszak harcos radar tervez. Alternatívaként a J-10 lehet szerelni egy sor tűzvezető radar által bevezetett orosz, izraeli, és az európai gyártók az export-változata.”

    Uramisten! Ugye a fentieket valami google fordítóprogrammal sikerült összehozni? Tegye fel a kezét, aki ért belőle egy kukkot is… :-))

  9. Allesmor Obranna

    Az egy ovális lyuk. Ennek a gépnek egy ovális lyuk van az elején. Azért, mert amikor más gépek radarja belevilágít, akkor a sugarakat tölcsérszerűen felfogja és kielemzi. Megnézi a pilóta, hogy őt hogy látja a másik pilóta. Ez a gép hiú hajózóknak készült.

  10. Bármilyen furcsán hangzik de az ÉK állampolgárok nagy része elégedett a rendszerrel.

    Csak nehogy úgy járjanak, mint a viccbéli cigány lova. Az is éppen megszokta volna, hogy nem eszik, amikor váratlanul éhendöglött:-)