|

Lezuhant egy koreai vadászgép

Ma délelőtt, helyi idő szerint 10:33-kor lezuhant egy dél-koreai F-5F Tiger II típusú vadászbombázó, pilótáik életüket vesztették a baleset során.

A Dél-koreai Légierő (ROKAF) kötelékébe tartozó repülőeszköz 9:43-kor kiképzőrepülésre szállt fel a Gangneung város melletti bázisról (mely Szöultól 237 kilométerre található), és 10:33 körül – egyelőre ismeretlen okokból – eltűnt a radarok képernyőjéről.
A Dél-Korea keleti partvidékének vizébe zuhant Northrop Grumman F-5F „Tiger II” fedélzetén tartózkodó kétfős személyzet egyik tagja sem élt túl a katasztrófát.

„A mentőcsapat tagjai kiemelték a két pilóta holttestét, jelenleg a roncsok begyűjtésén fáradoznak.” – nyilatkozta egy illetékes a légierő részéről.

A keresőcsapat az egyik pilótát az ejtőernyőjébe csavarodva találta meg, tehát ő próbálkozott a katapultálással, de sajnos nem sok sikerrel.

A ROKAF jelenleg közel 175 darab F-5E/F és KF-5E/F (utóbbit a KAI gyártotta licenszben) vadászbombázóval rendelkezik. Melyeket 1982-től kezdve állítottak szolgálatba.

7 hozzászólás “Lezuhant egy koreai vadászgép”