|

Film-front – Egy repülőgép-hordozó és kísérete

“Film-front” című sorozatunk segítségével a katonai eszközöket, használóikat, valamint azok mindennapjait és bemutatóit tárjuk néhány naponként Olvasóink elé egy-egy hosszabb, rövidebb videóanyag segítségével.

Ezúttal a mérnöki munka egyik észvesztően zseniális eredményéről, a „szuperhordozókról” következik némi képanyag. (Hogy miért a „észvesztően zseniális” jelző? Hát minek is nevezzük egy 300 méteres úszó valamit, amibe 2 kifutópályát, némi állóhelyet és egy kisebb ország légierejét csomagolták össze némi hasadóanyag mellé…) Ám eme „csodaladik” nem úszkál magában, méretes hajóhad kíséri, megfűszerezve pár tengeralattjáróval is.

Akkor következzen a USS Stennis (CVN-74) és díszes kísérete:

httpv://www.youtube.com/watch?v=1AEPSzLETHM

Majd egy videó a USS Nimitz (CVN-68) hordozóról és „követőiről”:

httpv://www.youtube.com/watch?v=zyey-1oBrOQ

És végül némi hajófedélzeti üzem a USS Ronald Reagan (CVN-76) repülőgép-hordozóról:

httpv://www.youtube.com/watch?v=woJctUPq7EA

Természetesen szívesen fogadunk hasonló, bemutatni kívánt videókat a szerkesztoseg@htka.hu email-címre. :)

5 hozzászólás “Film-front – Egy repülőgép-hordozó és kísérete”

  1. Passz, lehet hogy csak belevágta valamilyen érthetetlen oknál fogva a videó készítője, lévén Tomcat nem igen fordult elő a Reagan-en tudtommal. Az F-14 valamikor 2006 februárjának elején repülte az uccsó harci bevetést és akkor is a Roosevelt-ről tevékenykedtek. Mondjuk február végén ért az öbölbe első útja kapcsán a Reagan, lehet volt leszállás. Esetleg korábbi felvétel az amerikai partok mentén, vagy szimplán téves filmkockák.